NEWS (english)
NEWS (slovensko)
Event
Venue
Boats
Competitors
Program
Useful information
Results
Gallery
Sponsors
Links
CONTACTS
This event is organized by


&

Click for Portorož, Slovenija Forecast


 

 

NOVICE

 

Za tekoče dogajanje poglej na TWITTER ali FACEBOOK.

 


Nordijski finale dobil Ebler
17.06.2012

 

 

Tridnevno tekmovanje v jadralskem dvobojevanju Slovenija match race cup se je končalo z zmago Madsa Eblerja. Danec je v finalu gladko ugnal švedskega nasprotnika Viktorja Ogemana in z izidom 3:0 ubranil lanski naslov prvaka.

Šeste reprize mednarodne regate v Izoli se je udeležilo osem ekip iz Nemčije, Švedske, Poljske, Danske in Slovenije. Za prvega favorita je veljal Mads Ebler, danski krmar, ki na svetovni jakostni lestvici trenutno zaseda visoko 20. mesto.  Nordijec je lani prvič zajadral v slovenskem morju ter v tesnem finalu premagal Južnoafričana Iana Ainslija. Tokratna predstava je bila bolj prepričljiva saj ni izgubil niti enega dvoboja. Brez poraza je zaključil kvalifikacije in se neposredno uvrstil v polfinale, kjer je trikrat na kolena spravil poljskega nasprotnika Rafaela Sawickega, v finalu pa nato strl še Viktorja Ogemana. »Vse se nam je izšlo kot smo želeli. Nekajkrat smo slabše štartali toda kasneje nadoknadili zaostanek in premagali vso konkurenco. Občasno so bile razmere dokaj zahtevne, zato ne bi rekel, da je bila zmaga lahka,« je dejal šampion, ki je v finalu pričakoval slovenca Dejana Presena.

Slednji je tekmovanje v domačih vodah zaključil na četrtem mestu. »Polfinale je bil naš cilj. Karkoli več bi bilo dobrodošlo, toda tokrat nam ni zneslo. Morda prihodnjič,« je bil rezultata zadovoljen krmar Presen. Iz Izole so nasmejanih obrazov proti daljnemu domu odšli tudi Švedi, ki so na presenečenje mnogih osvojili drugo mesto. »Pred prihodom nismo gojili visokih pričakovanj, saj še nikoli nismo jadrali na monotipih J24. Lahko si mislite, kako zelo smo navdušeni nad izidom. Bili smo enakovredni naspotniki in nismo se zlahka predali, čeprav je bil Mads bistveno boljši,« je razplet komentiral krmar Viktor Ogeman.

JANA PINES

2 1 3
Viktor OGEMAN MADS EBLER Rafal SAWICKI

TV SLOVENIJA : Sunday evening SMRC

INTERVIEW:  Mads Ebler (DEN) - 1st place

INTERVIEW: Viktor Ogeman (SWE) - 2nd place

INTERVIEW: Dejan Presen (SLO) - 4th place

 


Zopet Mads in posadka! Drugič zapored!
17.06.2012

 

 

Novi (in stari) prvak Slovenia Match Race Cup-a je Mads EBLER s svojo dansko posadko. Po zmagi nad Sawickim 2:0 v polfinalu, je nadaljeval neporažen do konca tekmovanja in s 3:0 odpravil še zadnjo oviro, šveda Ogemana. Bravo Mads!

Slovenski upi so počivali na Dejanu Presenu, ki pa s porazom v polfinalu 0:2 proti Ogemanu ter nato še 0:2 v malem finalu proti poljaku Sawickem, danes ni imel svojega dne.

Čestitke in zahvale prvakom, seveda tudi vsem ostalim tekmovalcem in nenazadnje regatnem osebju in razsodnikom za prijeten in napet regatni dogodek v slovenskem morju.

KONČNA RAZVRSTITEV SMRC 2012:

1. Mads Ebler DEN
2. Viktor Ogeman SWE
3. Rafal Sawicki POL
4. Dejan Presen SLO
5. Vesna Dekleva SLO
6. Gorazd Rajar SLO
7. Felix Oheme GER
8. Szymon Szymik POL
9. Przemek Tarnacki POL

 


Presen v polfinale, Dekleva z žensko ekipo 5.
16.06.2012

 

Organizatorji mednarodne regate Slovenia Match Race Cup so drugi tekmovalni dan uspeli izpeljati kvalifikacije in četrtfinalne obračune. Dejan Presen je oboje uspešno odjadral in si zagotovil mesto v polfinalu, kjer bodo jutri nastopili še Danci, Švedi in Poljaki.


Round robin v katerem so se vsi pomerili z vsemi je brez izgubljenega dvoboja dobil branilec naslova Mads Ebler. Danec se je z nizom sedmih zmag  neposredno uvrstil v polfinale skupaj z drugouvrščenim Viktorjem Ogemanom iz Švedske.


Ostali krmarji, razvrščeni med 3. in 6. mestom, so nadaljevali z jadranjem v četrtfinalu. Tretji najboljši Dejan Presen je za nasprotnika dobil šestega v uvodnih dirkah Gorazda Rajarja, Vesna Dekleva Paoli, ki je round robin končala kot četrta, pa se je za mesto v polfinalu borila proti Poljaku Rafaelu Sawickemu. Po treh tesnih soočenjih sta se napredovanja veselila Presen in Sawicki, medtem ko sta poraženca, Rajar in Deklevova dan zaključila z bitko za peto mesto. V konstantnem maestralu jakosti do sedem vozlov je bila obakrat premočna krmarka ženske sestave Dekleva Paoli. Igra je zaključena tudi za nemško  zasedbo Felixa Oehmeja, ter Poljaka Simona Szymika, ki sta osvojila 7. in 8. mesto.


Na prizorišču v Izoli se tekmovalni spored jutri nadaljuje z izborom nasprotnikov, pri čemer gre sklepati, da se bo Ebler odločil za Sawickega ter Presena prepustil Ogemanu. Zmagovalca se bosta za konec spopadla še v finalnem dvoboju. Za naslov prvaka  bodo potrebne tri zmage.

 


Tudi brez vetra je lahko zabavno (zvečer)
15.06.2012

Turnir v namiznem nogometu: 8 ekip, 5 nacij... skoraj kot evropsko prvenstvo:).

 

Zmagovalec "SMRC2012 calciobalilla turnirja" je ekipa J&B (Jure & Boris). Končni rezultat finala ne dopušča dvomov, J&B : Lumba Team - 2:0 . Tokrat so jo torej organizatorji odnesli bolje kot jadralci!

 


Ebler in Presen izenačena
15.06.2012

Danes se je s kvalifikacijskimi plovi začela mednarodna regata v jadralskem dvobojevanju Slovenia Match Race Cup. Na prizorišču, kjer je tekmovanje doživelo premiero leta 2007,  se bo do nedelje merilo 8 posadk iz petih držav.


Slovenija bo športno prireditev letos gostila že šestič in razen selitve na prvotno lokacijo regata ne bo nič drugačna od preteklih izvedb. Kot vselej se bodo posadke merile na monotipih razreda J24, začenši z round robinom, ki mu bo sledil polfinale in nedeljski finale. Udeleženci so v četrtek že opravili uradne treninge in tehtanje ter uvodni dan sklenili s sestankom krmarjev.


Akcija se je za devet ekip zares začela danes. Regatni odbor je v šibkem maestralu z močjo petih vozlov uspel izpeljati petnajst dvobojev v katerih sta največ zmag zabeležila Slovenec Dejan Presen ter branilec naslova Mads Ebler (DEN). Na tretjem mestu se s štirimi zmagami in enim porazom nahaja Viktor Ogeman (SWE), za njim pa Vesna Dekleva Paoli (SLO), ki ima enako število točk kot Šved toda poraz več.. 


Ko se je dan prevesil v večer so se sodelujoči sprostili ob večerji, notah glasbene zasedbe TVB in družabni igri namiznega nogometa. Zmagovalca turnirja in dobitnika prve nagrade – zložljivih koles - bomo razkrili zjutraj.


Izjava predsednika regatnega odbora - Bojan Gale:
http://www.spreaker.com/user/4574479/pro_statement_bojan_gale

Izjava krmarja Lumba match race team – Dejan Presen:http://www.spreaker.com/user/4574479/dejan_presen_statementSlovenia Match Race Cup se za letos seli v Izolo
16.04.2012

Tekmovanje ostaja povsem enakega formata, se pa za letošnjo izvedbo seli iz Kopra v Izolo, kraj, kjer se je ta regat pričela leta 2007.

Žal za letošnjo izvedbo Mestna Občina Koper organizatorjem ni mogla zagotoviti potrebne logistične in infrastrukturne podpore , kakršne so bili deležni v minulih letih. Zatorej je bil v želji vendarle izvesti kvalitetno tekmovanje na primerni ravni, organizacijski odbor primoran sprejeti odločitev o selitvi prizorišča v Izolo, kjer je sicer baza kluba gostitelja, Jadralnega Društva J/24.

Glede na številna match race tekmovanja, ki so bila v preteklosti izpeljana v Izoli in zelo podobne razmere na jadralnem polju, smo prepričani, da bodo tudi v Izoli vsi udeleženci doživeli pester in zanimiv jadralni dogodek, vreden spomina.

 Posadka Vesna Dekleva-Paoli kvalificirana na SMRC
26.03.2012

Šest slovenskih in tri tuje posadke so tekmovale na letošnjem Odprtem Državnem Prvenstvu Slovenije v Match Race-u. Vesnina posadka Barakude je že prvo fazo tekmovanja, serijo vsak z vsakim, končala na prvem metu, z enim samim izgubljenim dvoboje. V nadaljevanju je porazila še Gorazda Rajarja v polfinalu 2 : 0, ter v velikem finalu posadko Dejana Presena z rezultatom 3 : 1. Tako je ne le postala Državna prvakinja v jadralnem dvobojevanju za leto 2012, temveč si je s skupno zmago priborila tudi nastop na Slovenia Match Race Cup-u. Glede na to, da se je prvenstvo odvijalo na istih jadrnicah kot SMRC, je bil to zagotovo tudi odličen trening za Vesno ter tudi za Dejana, ki je bil že prej povabljen na SMRC.

Iskrene čestitke Vesni in njeni posadki za zasluženo zmago na Odprtem Državnem Prvenstvu Slovenije v Match Race-u in uvrstitev na naše tekmovanje.

 

KONČNI REZULTATI Odprtega Državnega Prvenstva Slovenije v Match Race-u

Organizatorjeva www stran in VIDEO na dnu


Prihaja šesta zaporedna ponovitev
30.01.2012

Tudi letos je Slovenia Match Race Cup dobil svoje mesto v ISAF-ovem koledarju mednarodnih regat in sicer ob svojem standardnem terminu sredi junija. Prijave krmarjev že prihajajo in zopet si lahko obetamo jadralski spektakel pred Koprom.

Razpis Regate -Slovenia Match Race Cup 2012Audi Junior Cup 2012 ima svojo internet stran
25.01.2012

Tradicionalna regata razreda Optimist bo letos doživela že svojo deseto ponovitev.

Ker je iz lokalne regate za najmlajše člane razreda Optimist, prerasla v simpatično poletno mednarodno regato tega razreda, bo tudi letos tako kot lani potekala ob svojem terminu, ločeno od Slovenia Match Race Cup-a.

Že drugo leto zapored ima tudi svojo lastno internet stran in sicer:

Audi Junior Cup 2012