Cleanport d.o.o.
Tomažičeva 4 A
6310 IZOLA
Slovenija

Phones
Jure: 040 242424
Boris: 040 514 442
+386 5 640 52 01

Fax
+386 5 640 52 02

E-mail
cleanport@siol.net

 

 


KMALU NOVE VSEBINE NA NOVI INTERNETNI STRANI CLEANSPORT.SI

V prvih dneh meseca julija bomo vse naše vsebine prenesli na naš nov interneti portal na nalovu cleansport.si, za vse vajen stare domene pa bomo uvedli avtomatsko preusmeritev. Na CleanSport.si vas ne bosta pričakala samo posodobljena forma in izgled, temveč tudi kar nekaj novosti in dopolnjenih programov.

 

 

 


USPEŠNO IZPELJANO DRŽAVNO PRVENSTVO V JADRALNEM DVOBOJEVANJU 2015

Binder aboniran na odlične uvrstitve v Izoli, državni prvaki 'iz pokoja' posadka Jureta Orla (07.09.2015)

 

 

Ceprav so prvenstvu že drugo leto zapored grozile skope vetrovne napovedi, je z malo vremenske srece rutinirani in uigrani ekipi razsodnikov , regatnega in organizacijskega odbora uspelo izpeljati vec od najbolj optimisticnih pricakovanj. V dveh kratkih poznojesenskih dneh je 11 posadk iz štirih držav odjadralo 55 dvobojev in s tem zakljucilo celoten 'round-robin'. Hladna sobota z 8 do 12 vozli severnika, ter malce toplejša nedelja s pol manj vetra, vec nihanji in obcasnimi bonacami, sta bili dovolj, da so imeli prav vsi jadralci obilo možnosti pokazati svoje sposobnosti.

Že v svojem bistvu dinamicno tekmovanje, se je odvijalo tako hitro in tekoce, da je opazovalec lahko ob le trenutku nepozornosti zamudil kak pomemben ali zanimiv dogodek. Kar kmalu so se posadke rezultatsko nekako razporedile po svoji trenutni pripravljenosti in skozi kasnejše dvoboje se skupni vrstni red ni bistveno spreminjal. A to ne pomeni, da ni bilo presenecenj, marsikak favorit je vsaj enkrat preckal ciljno linijo s sklonjeno glavo. Match-race pac.

Avstrijska ekipa Christiana Binder-ja je še enkrat potrdila, kako zelo ji ustrezajo regate v Izoli, prikazali so zrelo, uigrano in konstantno jadranje in brez enega samega izgubljenega dvoboja postali skupni zmagovalci prvenstva.

Morda malce večje presenečenje, z le točko zaostanka za zmagovalcem, je drugo mesto nekdanjih match-race prvokategornikov, ekipe domačega krmarja Jureta Orla. Po kar nekaj letih izostanka z dvobojevalskih polj, si je verjetno marsikdo med konkurenti obetal njihov skalp, vendar je le tega uspelo upleniti zgolj Binderju, Orlu in posadki pa je ob vrnitvi v čare match-race-a pripadel naslov Državnih prvakov za leto 2015.

Letošnji državni podprvak je s skupnim tretjim mestom postal trenutno najvišje uvrščeni Slovenec na ISAF MR lestvic, Dejan Presen s svojo posadko, ki je tudi tokrat zagotovo ciljal vsaj malček višje. Obilo veselja pa je bilo zaznati na barki Bojana Rajarja, bronaste medalje državnega prvenstva in skupno četrto mesto so si več kot zaslužili. Zadovoljstva nad tokratnim dosežkom niso skrivali niti v ekipi Jureta Jerkoviča.

Kar nekaj višje rangiranih tujih posadk je Izolo letos zapustilo brez navdušenja nad svojo uvrstitvijo, tudi Gorazd Rajar si je zagotovo obetal višjega mesta, pozdravljamo pa vstop še ene slovenske posadke s krmarjem Marjanom Kočilo v zanimiv svet jadralnega dvobojevanja. Podrobnejši razplet si lahko ogledate v spodnjih rezultatih. Možnosti za 'popravne izpite' bodo spet prihodnje leto.

 

 

 


Vabilo na rally 'Go To BARCOLANA' v soboto 10.10.2015 (07.09.2015)

 

 

Ena od novosti 47. Barcolane je organizacija čezmejnih rally-ev v dneh pred samo Barcolano, s katerimi želijo letos privabiti čim več jadrnic v Trst že na predvečer glavnega dogodka. Za posadke, ki bodo prišle na Barcolano iz Hrvaške in Slovenije, bodo zatorej organizirani rally-i s ciljem v Trstu.

Za izvedbo rally-a 'Go To Barcolana' iz Slovenije bodo s štartom pred Izolo v soboto 10.10.2015 ob 10:30 skupaj poskrbeli Jadralni Klub Burja Izola, Jadralni Klub Jadro Koper, Tržaški Pomorski Klub - Club Nautico Triestino Sirena, Società Velica Barcola e Grignano – Trieste, v sodelovanju s podjetjem Cleanport d.o.o.

Poleg gratis štartnine za Go To Barcolana, večerne razglasitve rezultatov, mamljivih nagrad za prvih 50 prijavljenih jadrnic, bo zagotovo marsikoga privabil k nastopu tudi zagotovljen gratis privez v Trstu za vse udeležence.

Več lahko izveste v spodaj pripetih dokumentih.

 

Letak 'Go To BARCOLANA' (pdf)

Razpis rally-a 'Go To BARCOLANA from Slovenia' (pdf)

Prijavnica za rally-a 'Go To BARCOLANA from Slovenia' (pdf)

 

 


Minuli vikend J-ji in Scape-i zavzeli morje pred Izolo (11. in 12.04.2015)

 

 

Velikost ni pomembna! Floti jadrnic J/24 in Seascape 18, ki sta si dva dni delili regatno polje v slepečem pomladanskem soncu, sta uprizorili tako napete regate, tesne dvoboje in zabavno jadranje, da bi jim ga lahko zavidale tudi mnogo večje sestre. Sobotni finale ciklusa Audi J/24 Cup, v nedeljo vsakoletna Odisej J/24 regata, oba dni pa še Seascape 18 Monocup opener in organizator (Jadralno Društvo J/24) in regatni odbor, sta imela polne roke dela.

Pred zadnjim, šestim regatnim dnem Audi J/24 Cupa 2014/15, je bila bitka za nižja mesta na stopničkah še povsem odprta, a do sprememb ni prišlo. Plovi v blagih zahodniku, severovzhodniku in severniku, ter v močnejšem jugozahodnem vetru so trajali vse do dnevne časovne omejitve in na preizkušnji so bile raznovrstne sposobnosti udeleženih posadk. Čeprav je ekipa JK Jadro Koper s tremi zmagami v štirih plovih suvereno dobila regato, je pokal skupnega zmagovalca pripadel letos skoraj nedotakljivi posadki Olimpic z veliko prednostjo pred Follow Me in Playsail, ki sta ju je ločili le dve točki. V skupnem seštevku so jim sledili JK Jadro Koper, Vikingi, Optimist, Oropila in Mamma Mia. Navkljub 'izvensezonskim' terminom regat, je bilo letos na veliko veselje tako organizatorja, kot jadralcev, uspešno izpeljanih vseh šest predvidenih regatnih dni, torej skupaj s treningi res obilo priložnosti za 'piljenje' in dokazovanje jadralskih znanj, spretnosti in uigranosti. Cestitke zmagovalcem, nic manjše pa tudi vsem ostalim zvestim posadkam. Audi J/24 Cup

 

Ob sobotni večerni podelitvi pokalov in nagrad, ter skupni večerji, so se na koncertu skupine Svemir v Hangar baru J-jevci lahko sprostili po zahtevni sezoni, Scape-ovci pa potrošili kak vat energije, ki bi ga sicer potrebovali na morju še prihodnji dan.

 

Po dobri uri čakanja v prelepem nedeljskem dopoldnevu, se je prebudil prijazen zahodnik in obe floti sta se zopet zapodili po regatnem polju. Na jadrnicah J/24 so bile tokrat posadke, ki jih je privabil na svojo tradicionalno regato Jadralni Klub Odisej. Začetek jadralne sezone in razlike v izkušnjah z dotičnimi jadrnicami so botrovale morda malce predvidljivejšim, a nič manj zanimivim štirim regatam. Na koncu je posadka LPFK zmagala s pičlima dvema točkama prednosti posadko Dvorni Bar ST, še štiri točke nižje pa je pokal za tretje mesto odnesla posadka VE Kings, točko pred ekipo Lupo. Največ sicer povedo nasmejani obrazi vseh udeležencev ob zaključku na obali. Rezultati Odisej J/24 Regata 2015

 

Nič kaj 'nežni' in 'umirjeni' pa tudi v nedeljo niso bili jadralci na Seascape-ih 18. Izenačeni štarti, kar nekaj protestov, dotikov, fizičnih kontaktov, prihodi celotne flote na posamezne oznake včasih v eni sami minuti, pol metra razlike v cilju šestega plova med prvo in drugo jadrnico in nasploh všečno jadranje. Ja, tako posadkam, kot tistim, ki smo jih opazovali, zagotovo ni bilo dolgčas! Tokrat je sicer po osmih plovih premočno zmagala posadka Blue Sardina II pred Seasceap Team 1 in Corono, a njihova sezona je še dolga. Rezultati Monocup 2015 Opener Izola

 

Mirne vesti vam lahko prišepnemo. Ko so na morju jadrnice monotipnih razredov in vsaj malce sodeluje tudi vreme, se potrudite dogodku pridružiti ali pa si ga vsaj ogledati. Ne bo vam žal.

 

 

 


Nove jadrnice na slovenskem trgu (01.12.2014)

 

Iz podjetja Cleanport d.o.o. vam s ponosom sporočamo, da smo to jesen podpisali pogodbo o zastopstvu z ladjedelnico FAREAST.

 

Ta priznani proizvajalec razreda Optimist in 420 je leta 2009 uspešno vstopil tudi na področje večjih jadrnic. V sodelovanju z enim vodilnih design studijev Simonis-Voogd imajo danes v proizvodnji pet različnih modelov potovalnih in tekmovalnih jadrnic med 18 in 31 čevlji, tik pred splovitvijo pa sta trenutno še 33 čeveljska potovalna jadrnica in 36 čeveljski potovalni katamaran. Obstoječo ponudbo dopolnjujeta še dva modela gumenjakov dolžine 4,8 in 5,8 metra.

Poleg svežine in inovativnosti pri vseh izdelkih navdušuje predvsem izjemna skrb za kvaliteto in pozornost posvečena detaljem. Pristop, ki ga je podjetje moralo razviti v oddelku za proizvodnjo jadrnic Optimist in ostalih 'dinghijev', ter ga je sedaj preneslo tudi v segment večjih plovil. Ko v enačbo vnesete še odlične jadralne lastnosti in izjemno konkurenčne cene res ni več razlogov, da ne bi tudi vi zajadrali s FAREAST-om....

 

Trenutno za vas pripravljamo nove spletne strani s podrobnimi informacijami o celotni ponudbi blagovne znamke FAREAST, do takrat pa si lahko več ogledate na spodnjih povezavah, nam pišete ali nas pokličete!

FAREAST , FAREAST28R

 

 

 

 


CWMRS Final Act v Izoli ta viend (23.04.2014)

Jadrnice J/24 rdeče-bele flote, ki jih boste lahko v naslednjih dneh videvali na morju pred Izolo, tam ne bodo za okras. Na njih se bodo odvijali napeti boji, saj poteka od 25. do 27. aprila ISAF grade 2 regata "Cleanport Winter Match Race Series - Final Act ".

Osem posadk iz Švice, Velike Britanije, Avstrije, Švedske in Slovenije se bo soočilo v bitki za zadnji naslov zmagovalca v letošnji seriji regat. Vsi krmarji so uvrščeni v prvih 100 na ISAF ranking lestvici, zato je malo verjetno, da si bodo medsebojno izkazovali pretirano ‘nežnost’. Zagotovo pa lahko pričakujemo prikaz znanja, spretnosti in izkušenj, ki si ga bo veselje ogledati.

Tukaj je Razpis Regate,

ali pa si poglejte spisek nastopajočih na peti strani Regatnih Navodil.

 

Rezultati - Day 1

Rezultati - Day 2

Redosled dogajanja na morju in tekoče rezultate lahko spremljate na spodnjem Facebook linku.

 


Posadki Dejana Presena naslov državnih prvakov, Tomislav Bašič skupni zmagovalec tekmovanja (17.03.2014)

Ko tekmovalci, razsodniki, regatni odbor in organizatorji opravijo svoje delo z odliko, je mogoče vse. Letošnjem slovenskem odprtem državnem prvenstvu v jadralnem dvobojevanju so napovedi skopo odmerjale uporabne vetrove. Po petkovem počasnem začetku, sta blag jugo v soboto in zgoden maestral v nedeljo ponudila tesen časovni okvir, ki ga je vodstvo regate v popolnosti izkoristilo. Jadralnem društvu J/24 je ob pomoči preizkušenih sodelavcev uspelo izpeljati celoten predviden program, ob tem da je v nedeljo prav ob zaključku zadnjega dvoboja slovensko morje ponovno prekrila bonaca.

Štiri slovenske in šest tujih posadk se je pomerilo za naslov zmagovalca prvenstva, domače pa seveda še za naslov državnih prvakov. Napetosti in presenečenj tudi tokrat ni manjkalo. Če sta Tomislav Bašič (CRO) in Christian Binder (AUT) suvereno držala prvi dve mesti od začetka do konca, se je preostal mesta odvijal srdit boj. V soboto zvečer po seriji 'vsak z vsakim' je tretje mesto držal Patryk Zbroja (POL), naslov državnega prvaka se je nasmihal Gorazdu Rajarju (SLO) na četrtem mestu, dva od postavljenih favoritov, Dejan Presen (SLO) in Lorenz Mueller (SUI) pa sta pristala v spodnjem delu lestvice.

_

Tiho nedeljsko jutro je nakazovalo na odpoved četrt finala in le še prva četverica bi se borila med seboj za medalje. Vendar je, na veselje predsednika regatnega odbora Bojana Galeta, maestral že zgodaj napolnil morje pred Izolo in četrt finale je močno premešalo karte. V polfinalu so se Bašiču pridružili še Binder, Gorazd Rajar in Presen, za ostale pa je sledila borba za mesta od 10 do 5. V tem je bil najuspešnejši Mueller , ki v Izoli vedno jadra s 'svojo' slovensko posadko, ter se z je z odlično serijo povzpel z devetega na končno peto mesto. Bašič in Binder sta si priborila veliko finale kjer Bašič ni dovolil presenečenj, poražena polfinala, G. Rajar in Presen pa sta v malem finalu odločala tako o skupnem tretjem mestu, kot o državnem prvenstvu.

Rajar je začel z zmago, Presen izenačil na 1:1 v drugem dvoboju in vse je bilo nared za dramatičen zaključek, v katerega se je kot 'koscenarist' vpletel še usihajoč veter. Pred razsodniki pod vodstvom Andraža Koželja je bil le še zadnji dvoboj. Kljub Rajarjevem vodstvu po štartu, ga je ob koncu druge stranice Presen ujel, si izboril malce boljšo pozicijo, nato pa se je smer vetra ravno toliko zasukala, da v lahkih sapicah Rajar ni imel več možnosti za preboj naprej. Dejana Presen s posadko Miha Truden, Marko Pihlar in Gal Potrč Pajk je odnesel naslov domov pokal za tretje mesto in naslov Državnega prvaka, hrvaška posadka Tomislav Bašič, Stjepan Vitaljić, Pave Pleslić in Ivan Ivanković pa pokal skupnega zmagovalca letošnjega prvenstva.

Link do PHOTO GALLERY

KONČNI REZULTATI:

Na svidenje zopet kmalu v Izoli na CWMRS Final Act (grade 2) in sicer 25.-27. aprila.

 


Pričenja se Državno prvenstvo MR 2014 (13.03.2014)

Štiri slovenske posadke se bodo naslednje tri dni potegovale za naslov Državnega prvaka v jadralnem dvobojevanju 2014. V borbi za naslov skupnega zmagovalca regate, pa se jim bo pridružilo še šest tujih posadk. Imena vseh krmarjev so objavljena na naši Facebook strani:

RAZPIS REGATE

 

Danes je večina že pridno trenirala.

 


Kakšen zimski vikend ! - Cleanport Winter Match Race Series Act 3(09.02.2014)

Trippolt ukradel zmago Binderju v avstrijskem finalu.

 

_

Redko je potek tekmovanja veliko bolj razburljiv kot tokrat. Deset ekip, šest jadrnic, jugo "odpihnilo" le polfinale. Napeti dvoboji, vreme resno ogrozi format tekmovanja, finalisti neznani do samega konca, favorit round-robin-a izgubili v finalu!

Žal sta dve ekipi morali zadnji trenutek odpovedati svoj nastop na regati Cleanport Winter Match Race Series Act 3, zato smo se v organizacijskem odboru odlocili za spremembo formata. Namesto prve faze tekmovanja v dveh skupinah, smo predvideli skupni round-robin vseh desetih posadk. S tem smo želeli omogociti kar najvec jadranja vsem posadkam. In bila je prava odlocitev.

Na sobotni dan s 5.-10. vozli južnih vetrov in temperaturami več kot 10°C, smo uspeli zahvaljujoč odličnem delu regatnega odbora , razsodnikov, in samih jadralcev, ter vrnitvi v marino praktično ob temi, izpeljati 12 'letov' (36 dvobojev). Neverjetno število dvobojev za kratek februarski dan. Ob le še treh preostalih 'letih' round-robin-a, bi teoretično kar osem ekip še vedno lahko doseglo finalne boje. Najbolje je kazalo Binderju in Presenu.

S sobote na nedeljo je bila napovedana vetrovna in deževna noč, a naj bi se pogoji dopoldan izboljšali. Žal je vremenski sistem nekoliko zamujal in vsi skupaj smo dopoldan preživeli v klubu ob gledanju zimskih olimpijskih iger, medtem ko so nalivi in jugo s sunki preko 30 vozlov sunki vladali na regatnem polu. Toda ob 13:00 so se napovedi uresničene in v trenutku ko je veter upadel in dež ponehal, so s startne barke že signalizirali pričetek naslednjega 'leta'.

Zaključek round-robina je minil tekoče, Christian Binder pa je suvereno obdržal vodilno pozicijo z le enim porazom v devetih dvobojih. Nasprotno so bile v boju za drugo, tretje in četrto mesto prve faze tekmovanja, kar štiri posadke izenačene na istem številu točk. Po pregledu medsebojnih rezultatov je najkrajšo potegnil Arpad Litkey in pristal na končnem petem mestu. Max Trippolt, Dejan Presen in Tom Mallindine pa so se v tem vrstnem redu uvrstili v naslednjo fazo tekmovanja.

Žal so do takrat minile že vse predpisane casovne omejitve formata, razen omejitve za neposredne finalne boje na eno tocko. Mallindineu je uspelo v spremenljivih razmerah presenetiti Presena v malem finalu in ga potisniti na koncno cetrto mesto. V povsem avstrijskem velikem finalu pa je Max Trippolt tesno premagal Christiana Binderja in tako postal koncni zmagovalec regate CWMRS Act 3.

Pa ostali naši? Verjetno je bil najbolj razočarana posadka Gorazda Rajarja, saj so v nedeljo zjutraj zagotovo verjeli v več kot osmo mesto. Prijetno presenečenje je šesto mesto ekipe Jureta Jerkoviča, ki stopnjuje svoje rezultate iz nastopa v nastop. Bojan Rajar je sicer pristal na devetem mestu, a prav vsi trije so imeli še malo pred koncem odprte možnosti za višjo uvrstitev.

Iskrena hvala vsem udeležencem (vključno z nižje uvrščenimi posadkami) za prikazan pozitiven pristop in vzdušje.

Vrnili se bomo 14.-16. marca s Slovenskim Odprtim Državnim Prvenstvom v Jadralnem Dvobojevanju (grade 3), ter 25.-27. aprila z CWMRS Final Act (grade 2) .

 

Končni rezultati CWMRS Act 3

Rezultati Round-Robbin-a

GALERIJA Dan 1

GALERIJA Dan 2

Zmagovalna posadka: Max Trippolt, Benedikt Hoss, Hanno Sohm, Jodok Kung

Redosled dogajanja na CWMRS si lahko preberete na spodnjem Facebook linku.

 


Iz puste zime v skoraj pomladni sončen dan – CWMRS Act 2 (16.12.2013)

_

Ce je bila izvedba regate Cleanport Winter Match Race Series Act 1 pred slabim mesecem ogrožena zaradi mocnih vetrov, je bilo tokrat za Act 2 prav nasprotno. Dan pred uradnimi treningi so se ugodne napovedi spremenile. Megla je prekrila severnei Jadran, ustavila premike zracnih mas in le še redki so verjeli v možnost kakršnegakoli jadranja.

Po petkovih treningih v gosti megli je bilo na prvo jutro regate pri vseh dvanajstih ekipah iz petih držav in regatnem odboru vzdušje vendarle optimistično. Pohiteli so na regatno polje in bili nagrajeni s postopnim dviganjem megle, medtem ko je blag jugozahodni veter napolnil zaliv pred Izolo. To je bilo dovolj, da je skupin A zaključila celoten Round Robin 1, skupina B pa odjadrala enega od petih predvidenih plovov. Nato se je morska gladina spremenila v zrcalo in navkljub čakanju do mraka, v soboto ni bilo več mogoče izpeljati nobenega plova.

Darilo v obliki jutranje burje je v nedeljo počistilo nebo in prvi plov je potekal v deset+ vozlih vetra. A kmalu je močno sonce s kristalno jasnega neba segrelo ne le jadralce, temveč tudi obalo. Veter je začel nihati tako v smeri, kot tudi v jakosti. V sapicah s pretežno severne smeri je regatni odbor večkrat prestavljal polje in čakal na svež veter, pa vendarle zaključil RR1 tudi za skupino B. Posadke, ki so si priborile pravico nastopa v Dopolnilnem Round Robinu 2 ( 1-6 mesto) so se vkrcale na jadrnice, toda žal razen uživanja v toplem soncu, preganjanja dolgčasa s humorističnimi vložki in posedanja po palubah, ter prekinjenega poizkusa štartne procedure, jadranja ta dan nismo več dočakali.

Popolnoma napačno pa bi bilo prepričanje, da je bilo dogajanje na regatnem polju zaradi blagih vetrovnih razmer nezanimivo. Mnogo dvobojev je bilo izjemno intenzivnih, v predštartnih bojih so pogosto odločali centimetri, razsodniki so dvignili obilo kazenskih zastavic, videli smo šolske primere 'match-race' manevrov, nekaj dvobojev pa je bilo odločenih šele na ciljni liniji. Tokrat ne najbolj uspešen Poljak Tymon Sadowski, je na primer svojo edino zmago dosegel v zadnjem kroženje pred ciljem proti Dejanu Presen, ter mu ukradel (kasneje se je izkazalo za zelo dragoceno) točko. Tudi v končnih rezultatih so bile nekatere posadke zelo izenačene. Švicar Lorenz Mueller je jadral z "izposojeno" posadko slovenskih jadralcev in si priboril tri zmage, vendar je končal na sedmem mestu z enakim številom točk kot Christian Binder na četrtem mestu.

Ob splošnem zadovoljstvu nad izpeljano vsaj celotno prvo fazo tekmovanja za vse nastopajoče, v danih razmerah, so bila z uporabo veljavnih pravil razrešena izenačenja med tekmovalci z enakim številom točk in objavljeni končni rezultati regate. Konkurenca je bila tokrat še močnejša, saj je bilo kar 7 krmarjev na ISAF lestvici med 150 najboljših, in posledično je tudi faktor tekmovanja narasel na 2,07. So pa tako kot v prejšnji izvedbi nekateri, po ISAF lestvici nižje uvrščeni krmarji, dokazali svoj pravi potencial. Naj omenimo le Avstrijca Christiana Binderja na četrtem, Hrvata Hrvoja Petrovića na petem in domačega Jureta Jerkoviča na osmem mestu.

Na vrhu rezultatske razpredelnice ni bilo večjih presenečenj. Tomislav Basic (Hrvaška, TB Racing Team) je zmagal vse svoje dvoboje in si upravičeno prislužil naslov skupnega zmagovalca, medtem ko sta drugi Dejan Presen (Slovenija, Bohemia Apple Racing ) in tretji Max Trippolt (Avstrija, Uniqa - VM Jadra ST) oba končal na štirih točkah.

Prvič v Izoli so lahko gledalci, jadralci, ki v danem trenutku niso tekmovali in ostala zainteresirana javnost, celotno dogajanje na regati spremljani v živo na Google+. Vse zasluge gredo Dejanu Presenu s pomočniki (tudi sam je organizator MR tekmovanj), ki je vložil potreben trud, znanje in opremo potrebno za tak prenos v živo. Lahko samo upamo, da bo še več nosilcev jadralskih dogodkov v prihodnosti spoznalo dodano vrednost uporabe te razmeroma preproste tehnologije.

Ko velika večina posadk izrazi željo po ponovni vrnitvi v Izolo na regate, ki v tem ciklusu še sledijo, je za organizatorje to zagotovo najpomembnejša nagrada. CWMRS Act 3 se prične 8. Februarja 2014.

Končni Rezultati CWMRS Act 2

Rezultati RR1 grupa A , Rezultati RR1 grupa B

GALLRIJA Dan1

GALERIJA Dar2

Video posnetki obeh regatnih dni (kamera na obali) by LumbaSLO

Redosled dogajanja na CWMRS si lahko prebereta na spodnjem Facebook linku.


CWMRS Act 2 v živo (14.12.2013)

Ta konec tedna poteka drugo dejanje Cleanport Winter Match Race Series. Prosim kliknite na Facebook bljižnico, kjer sproti obveščamo o dogajanju na morju.

Na tem mestu bomo v nedeljo objavili krajši povzetek.

Dvoboje pa si lahko pogledate tudi v živo tukaj:

https://plus.google.com/events/cjiovp0998unb3842q78tlkjjik?cfem=1.

 


Izpeljan prvi Act CWMRS (25.11.2013)

 

Kot verjetno že veste, to zimo Jadralno društvo J/24 pripravlja serijo treh mednarodnih tekmovanj jadralnega dvobojevanja v Izoli, saj so v tem terminu tovrstna tekmovanja v Evropi redka, jadranja željnih posadk pa je očitno veliko. Minuli vikend je bilo izpeljano prvo tekmovanje omenjene serije.

 

_

 

Dvanajst posadk iz petih držav je z nestrpnostjo pričakovalo, katera od vremenskih napovedi se bo uresničila, kajti ob tolikšnem številu nastopajočih in le dveh dneh na voljo za jadranje, lahko vreme kaj hitro okrni predvideni program. Napovedana burja je na veliko veselje vseh ostala znotraj sprejemljivih okvirjev in v soboto, razen nekaj sunkov, ni presegala 25 vozlov, v nedeljo pa je na trenutke padla celo bližje desetim vozlom.

Močan veter je botroval napetim in dinamičnim dvobojem, vendar pa tudi nekaj incidentom, katerih posledica so bile občutnejše poškodbe jadrnic. Ob zelo usklajenem delovanju, je vodstvo tekmovanja sproti prilagajalo format, v najkrajšem možnem času zagotovilo tudi nadomestne jadrnice in tako uspešno izvedlo skoraj ves predviden program (izpuščena so bila zgolj polfinala).

V prvem Round Robinu so se posadke razdeljene v dve skupini bojevale za vstop v tako želeno skupino A drugega Round Robin-a, saj je ta vodila k najvišjim končnim uvrstitvam. Slabše uvrščeni iz prvega dela so se namreč v drugem Round Robin-u pomerili med seboj le za mesta od 7. do 12. Poleg dveh slovenskih krmarjev Dejana Presena in Gorazda Rajarja, so si možnost borbe za nastop v finalih priborili še Binder in Kircher (AUT), Zbroja (POL), ter Litkey (HUN). Po medsebojnem Round Robin-u sta na petem in šestem mestu obstala Rajar in Kircher, v mali finale sta napredovala Presen in Binder, v veliki finale pa Zbroja in Litkey.

Ob zadnjih sončnih žarkih je Litkey premagal Zbrojo z 2: 1 in postal zmagovalec Act-a 1, Presen pa je z 0:2 izgubil borbo za tretje mesto proti Binderju.

Nikoli niso vse posadke zadovoljne s svojim končnim rezultatskim izplenom, a veliko število odjadranih dvobojev, zanimive jadralne razmere in zahtevne borbe so zagotovo pri vseh opravičile prihod na to tekmovanje. Sledi CWMRS Act 2 že 14. in 15. decembra 2013 zopet v Izoli.

GALERIJA

KONČNI REZULTATI

Mali in veliki finale

Rezultati RR2 skupina (1-6) , Rezultati RR2 skupina (7-12)

Rezultati RR1 skupina A , Rezultati RR1 skupina B

 

_


CLEANPORT WINTER MATCH RACE SERIES 2013/14 (28.9.2013)

 

V koledar ISAF so bile pred kratkim dodane štiri Grade 3 Match Race regate, ki se bodo v naslednjih mesecih odvile v Izoli.

Ob vspodbudi MR posadk iz Slovenije in bližnje okolice, se je Jadralno Društvo J/24 odločilo ponovno aktivneje vklopiti v organizacijo tovrstnih tekmovanj. Predvsem v zimskem obdobju, ko v Evropi tekmovanj primankuje, pri nas v severovzhodnem kotičku Jadrana pa so pogosto pogoji več kot primerni za jadranje.

Nastal je Cleanport Match Race Series 2013/14, ki bo v svoji prvi izvedbi sestavljen iz serije treh match race regat v času med novembrom in februarjem, ko jadralnim dvobojevalcem manjka tekem. V prihodnosti naj bi serija zajela še zaključno regato Grade 2, na katero bi bili uvrščeni najboljši z regat Grade 3. Program za to sezono je sledeč:

CWMRS - Act1 (23. in 24.11.2013).

CWMRS - Act2 (14. in 15.12.2013).

CWMRS - Act3 (08. in 09.02.2014).

RAZPIS SERIJE REGAT

PRIJAVNICA

V pripravi je posebna internet stran s popolnejšimi informacijami o prizorišču, seriji in posameznih dogodkih, kjer boste lahko spremljali tudi popise nastopajočih, rezultate, etc., o kateri boste kmalu obveščeni tukaj. Zaenkrat si lahko več o tem kako pri nas pripravljamo MR regate ogledate na linku SMRC 2012.

Ne spreglejtu še razpisa za Odprto Državno Match Race Prvenstvo Slovenije, ki bo marca 2014!

_

 

 


Razpis Odprtega Državnega Match Race Prvenstva Slovenije 2014 (28.9.2013)

 

Jadralno društvo J/24 je za leto 2014 zopet prevzelo organizacijo državnega prvenstva v jadralnem dvobojevanju (od 14. do 16. marca). Več podrobnejših informacij boste kmalu lahko našli na tem mestu, za sedaj pa si lahko na spodnjih dveh bljižnicah prenesete Razpis regate in Prijavnico za omenjeno tekmovanje.

RAZPIS REGATE

PRIJAVNICA

Slovenske posadke, pohitite s kontantiranjem organizatorja, saj je prvenstvo odprtega tipa, vendarle pa je želja in namen organizatorja prednostno zagotoviti nastop slovenskim ekipam!

 

 

 


Najem jadrnice TOD za sezono regat Pokala Slovenije 2013 (8.4.2013)

 

Tli v vas želja po zmagi v Pokalu Slovenije, pa nimate primerne jadrnice? Poizkusite lahko z izjemno konkurenčnim plovilom v razredu Regatne 3. Prav za vas smo oblikovali paket najema karbonske deset metrske jadrnice TOD, ki vključuje vse regate omenjenega tekmovanje v sezoni 2013. V kolikor ne utegnete nastopiti prav na vseh devetih regatah, bomo ponudbo prilagodili. Seveda lahko najamete omenjeno jadrnico tudi za katerokoli drugo regato v severnem Jadranu.

Pokličite nas, pričetek sezone je pred vrati !!!

 

 


Od sedaj v Izoli na voljo tudi flota 10 metrskih regatnih jadrnic (2.4.2013)

 

Jadralno Društvo j-24 in podjetje Cleanport že več kot desetletje poleg pokalnega tekmovanja Audi J-24 Cup, državnih prvenstev in Match race-ov, prirejata štirideset in več regat na sezono, za razne klube, društva, podjetja ali zaključene družbe. Do sedaj so se ta tekmovanja in druženja odvijala pretežno na jadrnicah J-24.

Z osvežitvijo petih desetmeterskih jadrnic TOD prve generacije, ki so minulih nekaj sezon jadrale na italijanski strani tržaškega zaliva, sedaj pa so se vrnile v matično Izolo, lahko sedaj ponudimo organizacijo tovrstnih dogotkov tudi na plovilih ki sprejmejo številčnejšo posadko, nudijo hitrejše jadranje in lahko zadovoljijo zahtevnejše jadralce. Občutite užitke in izzive jadranja in tekmovanja na monotipnih jadrnicah, ko se posadke pomerijo z enakim 'orožjem' in o zmagovalcu odlačajo znanje, izkušnje, uigranost in spretnost !!!

 


Datumi spomladanskega dela Audi J24 Cup-a 2012/13 (6.3.2013)

 

Znani so datumi regat do konca sezone.........(več).

 


Cleanport prenavlja floto prvih TOD-ov (27.2.2013)

 

Po nekaj sezonah 'dela v tujini' se je sedaj flota petih prvotnih jadrnic TOD vrnila iz Italije na matične priveze v Izoli. Trenutno na njih potekajo redna vzdrževalna dela, prenova podvodnega dela, ter estetska obnova bokov jadrnic, tako da bo teh pet monotipov pred koncem meseca aprila pripravljenih na novo jadralno sezono.

S tem bo Cleanportova flota jadrnic ponujanih za najem, od letos bogatejša za pet desetmetskih plovil, ki bodo zainteresiranim jadralcem lahko omogočile izvstne jadralske užitke.

 

 


Končan je jesenski del medklubskega tekmovanja Audi J-24 cup (1.12.2012)

 

V odličnih vetrovnih pogojih je bila v soboto izpeljana tretja regata tekoče sezone Audi J-24 Cup-a in s tem tudi zaključen jesenski del tega medklubskega tekmovanja....(več)

 


Splovljena prototipna jadrnica novega projekta The One Design 33 (oktober 2012)

 

Na osnovi izkušenj pridobljenih s prvo serijo jadrnic TOD, je v sodelovanju s slovenskmi navtičnim arhitektom Andrejem Justinom in podjetjem za gradnjo plovil Oceantec d.o.o, Cleanport zagnal nov projekt serijske monotipne jadrnice z imenom The One Design 33.

Prototip povsem na novo narisane jadrnice, z mogimi izvirnimi rešitvami, karbonskim jamborjem in palubo ter notranjostjo podrejeno tekmovanju in preprostosti uporabe, je bil splovljen tik pred letošnjo Barcolano. Z drugim mestom v svojem razredu na Barcolani, le par dni po splovitvi, v praktičnem brzvetrju ki ni bil osnovno izhodišče ob projektiranju, je dosegla in presegla vsa pričakovanja ekipe, ki sodeluje v projektu.

V zimskem obdobju čaka prototipno jadrnico še nekaj regat, ter obilo testiranj in preizkušanj na osnovi katerih se bo dokončno izoblikovala podoba serijske jadrnice, katerih pričetek proizvodnje je predviden za pomlad 2013.

Več o jadrnici The One Design 33 ...

 

 


Prvak Slovenia Match Race Cup-a 2012 je Mads Ebler (17.6.2012)

 

Izvrstni danski dvobojevalec je s svojo posadko že drugo leto zapored uspel prekositi vso konkurenco na tradicionalnem match race-u, ki se je letos namesto v Kopru, odvijalo pred Izolo. Najvišje uvrščena domača posadka je letos Lumba team s krmarjem Dejanom Presenom.... (več)

 

 


Skardobola skupni zmagovalci Audi J24 Cupa 2011-12 (23.04.2012)

 

Ko je bil zaradi vremenskih razmer odpovedan zadnji regatni dan tega pokalnega tekmovanja, je s tem odpadel tudi boj za skupno zmago med vodilnima posadkama Skardobole in Dvornega Bara, ki ju na koncu ločita le dve točki... (več)

 

 


Audi Quattro Junior Cup 2011 razred Optimist (21.08.2011)


Evropski prvak Ebler zmagovalec SMRC 2011 (19.06.2011)


Zaključek 10. AUDI J-24 CUP 2010 - 2011 (20.04.2011)


Audi Quattro Junior Cup 2010 (19.06.2010)
NAŠE STRANI


SPONZORJI