Jadralno društvo J-24
cesta na
Markovec 49
6000 Koper

Phones
Jure: 040 242424 Boris: 040 514 442 cleanport@siol.net

Cleanport d.o.o.
Tomažičeva 4 A
6310 IZOLA
Slovenija

Phone:
+386 5 640 52 01
Fax:
+386 5 640 52 02
E-mail
cleanport@siol.net

 

 Dvojni vikend za start sezone 2016/17 (20.11.2016)

 

 

 

Malo dežja, kak naliv, suho vreme! Močan veter, premočan veter, malo vetra, premalo vetra! Ja, vse to so doživeli naši jadralci v prvih dneh nove sezone Cleanport J/24 Cup-a. In vendarle smo izpeljali vsak dan po eno regato.

 

Pa saj bo kmalu (že prihodnjo soboto) priložnost za kakšno regato več. Se vidimo v Izoli!

 

Rezultati

 

 Super dvojni vikend za zaključek sezone 2015/16 (08.05.2016)

 

Suvereni zmagovalec petnajste sezone J/24 Cup-a je ekipa JK Olimpic, ki je s konstantno vrhunskimi uvrstitvami letos z občutnim naskokom osvojila pokal za skupno prvo mesto.

A boj za preostala mesta na stopničkah je bil tokrat odprt vse do zadnje regate. Po sobotnem regatnem dnevu je v nedeljo zjutraj kar šest posadk še teoretično lahko upalo na skupne stopničke. Vendarle sta bili na koncu v obrambi svojih pozicij uspešni ekipi Follow Me ST (skupno 2. mesto) in JK Jadro Koper (skupno 3. mesto).

Skoraj poletno vreme, obvezna krema za sončenje in na trenutke 'nagajiv' veter, ekipe pa so prikazale čemu je tekmovanje v monotipnih razredih tako zanimivo. Izjemno izenačeno jadranje, včasih boj 'na nož' in majhne razlike med jadrnicami so zaznamovale celoten vikend. Predvsem v soboto so se v posameznih plovih praktično vse posadke menjavale na stopničkah.

Pogled na nedeljske rezultate pokaže sicer malce drugačno sliko. Očitno sta ekipi Follow Me in JK Jadro Koper (tokrat s celotno posadko nežnejšega spola) zelo resno vzeli boj za končne stopničke, ter v vseh treh plovih zasedli prvo in drugo mesto.

Po sobotnem večernem druženju ob hrani in pijači, je v nedeljo sledila še razglasitev skupnih zmagovalcev, čestitke vsem nastopajočim za prikazano znanje, zagnanost in spretnosti, ter vabilo na povno srečanje jeseni ob pričetku nove sezone.

Rezultati

Foto utrinki

Vsi jadralce, ki jih privlači misel na tekmovanje z enakim 'orožjem', kjer o uspehu odločajo lastno znanje, sposobnosti in uigranost posadke, seveda z veseljem vabimo, da se nam pridružijo v naslednjem ciklusu J/24 Cup-a.Minuli vikend J-ji in Scape-i zavzeli morje pred Izolo (11.in 12.04.2015)

 

 

Velikost ni pomembna! Floti jadrnic J/24 in Seascape 18, ki sta si dva dni delili regatno polje v slepečem pomladanskem soncu, sta uprizorili tako napete regate, tesne dvoboje in zabavno jadranje, da bi jim ga lahko zavidale tudi mnogo večje sestre. Sobotni finale ciklusa Audi J/24 Cup, v nedeljo vsakoletna Odisej J/24 regata, oba dni pa še Seascape 18 Monocup opener in organizator (Jadralno Društvo J/24) in regatni odbor, sta imela polne roke dela.

Pred zadnjim, šestim regatnim dnem Audi J/24 Cupa 2014/15, je bila bitka za nižja mesta na stopničkah še povsem odprta, a do sprememb ni prišlo. Plovi v blagih zahodniku, severovzhodniku in severniku, ter v močnejšem jugozahodnem vetru so trajali vse do dnevne časovne omejitve in na preizkušnji so bile raznovrstne sposobnosti udeleženih posadk. Čeprav je ekipa JK Jadro Koper s tremi zmagami v štirih plovih suvereno dobila regato, je pokal skupnega zmagovalca pripadel letos skoraj nedotakljivi posadki Olimpic z veliko prednostjo pred Follow Me in Playsail, ki sta ju je ločili le dve točki. V skupnem seštevku so jim sledili JK Jadro Koper, Vikingi, Optimist, Oropila in Mamma Mia. Navkljub 'izvensezonskim' terminom regat, je bilo letos na veliko veselje tako organizatorja, kot jadralcev, uspešno izpeljanih vseh šest predvidenih regatnih dni, torej skupaj s treningi res obilo priložnosti za 'piljenje' in dokazovanje jadralskih znanj, spretnosti in uigranosti. Čestitke zmagovalcem, nič manjše pa tudi vsem ostalim zvestim posadkam.

 

Ob sobotni večerni podelitvi pokalov in nagrad, ter skupni večerji, so se na koncertu skupine Svemir v Hangar baru J-jevci lahko sprostili po zahtevni sezoni, Scape-ovci pa potrošili kak vat energije, ki bi ga sicer potrebovali na morju še prihodnji dan.

 

Po dobri uri čakanja v prelepem nedeljskem dopoldnevu, se je prebudil prijazen zahodnik in obe floti sta se zopet zapodili po regatnem polju. Na jadrnicah J/24 so bile tokrat posadke, ki jih je privabil na svojo tradicionalno regato Jadralni Klub Odisej. Začetek jadralne sezone in razlike v izkušnjah z dotičnimi jadrnicami so botrovale morda malce predvidljivejšim, a nič manj zanimivim štirim regatam. Na koncu je posadka LPFK zmagala s pičlima dvema točkama prednosti posadko Dvorni Bar ST, še štiri točke nižje pa je pokal za tretje mesto odnesla posadka VE Kings, točko pred ekipo Lupo. Največ sicer povedo nasmejani obrazi vseh udeležencev ob zaključku na obali.

 

Nič kaj 'nežni' in 'umirjeni' pa tudi v nedeljo niso bili jadralci na Seascape-ih 18. Izenačeni štarti, kar nekaj protestov, dotikov, fizičnih kontaktov, prihodi celotne flote na posamezne oznake včasih v eni sami minuti, pol metra razlike v cilju šestega plova med prvo in drugo jadrnico in nasploh všečno jadranje. Ja, tako posadkam, kot tistim, ki smo jih opazovali, zagotovo ni bilo dolgčas! Tokrat je sicer po osmih plovih premočno zmagala posadka Blue Sardina II pred Seasceap Team 1 in Corono, a njihova sezona je še dolga.

Mirne vesti vam lahko prišepnemo. Ko so na morju jadrnice monotipnih razredov in vsaj malce sodeluje tudi vreme, se potrudite dogodku pridružiti ali pa si ga vsaj ogledati. Ne bo vam žal.

 


 

 

 Pomlad je tu, dvojni vikend program polno izveden (16.03.2015)

 

 

Res lep začetek spomladanskega dela  Audi J24 Cupa 2014/15. Imeli smo dva dni lepega maestrala, prvi dan 10-14 vozlov drugi dan pa med 8 in 12 vozlov in tako smo oba dni brez težav opravili vse predvidene plove.


Na sobotni regati je bila lepa borba za prvo mesto med ekipama JK Olimpic in Follow Me, kjer nismo do zadnje regate vedeli kdo bo zmagovalec. V prvem plovu je bila posadka Vikingov čez štartno linijo in zato tudi zadnje mesto v tem plovu. V tretjem plovu so vse posadke  štartale na nož in po veliki gneči na štartni liniji sta ekipi JK Jadro ter Follow Me bili čez linijo. Nista se vrnili na predštartno stran linije okoli ene od oznak in zato sta dobile OCS.


Nedeljski regatni dan se je sicer začel s severnikom, a je  nato obrnil na lep zahodnik, s tendenco obračanja na JZ. Ekipam, ki so vozile pod obalo je zelo pripomogel k dobrim uvrstitvam. Veliko premoč je v nedeljo pokazala ekipa JK Olimpic,  ki pravzaprav ni imela resnih konkurentov. Slabše je šlo njihovim rivalom Follow Me, saj so dan so končali na skupnem  petem mestu. Tudi na nedeljski regati so Vikingom štarti delali velike težave in skorajda vsak plov so štartali zadnji.


Pohvalno je vozila ekipa Playsail. Praktično vsak plov so izbrali odlično taktiko in tudi manevri okoli oznak so bili izvrstni ,skorajda brez napak. Mama Mia je opazno napredovala in prvič v tej sezoni dosegla nekaj petih mest. Čestitke in le tako naprej.

Matej Rakar

REZULTATIZaključen jesenski del Audi J24 Cupa 2014/15 (28.11.2014)

 

Pred Izolo se je zaključil jesenski del Audi J24 Cupa 2014/15. Že 14 sezono se na jadrnicah J24 odvija to monotipno tekmovanje, v katerem se je izmenjalo veliko jadralcev in jadralk. Od leta 2001 do danes so se posadke Vikingi, Skardobola, Follow me, Compaq- Ergoles, Drink team, Kapetan, Jk Živaana, Jk Ravbar,, hrvaški posadki H2O in Miracool, Carpe vento, Buma ST, Party team Dvorni bar, Playsail, Jk Optimist, Jk Oropila in še veliko ostalih (opravičujemo se vsem ne naštetim), merile med sabo in izpopolnjevale iz leta v leto z ekipo Cleanporta, ki je v sodelovanju z JD J24 organizirala tudi številna predavanja in šole regatnega jadranja.

V letošnji sezoni je med osmimi posadkami še šest tistih, ki lahko teoretično računajo na skupno zmago . Po treh regatah vodijo 'Follow me' s krmarjem Sašom Horvatom pred' Jk Olimpic', ki so prvo regato sezone začeli slabo, vendar so v zadnjih dveh zmagali in so favoriti za skupno zmago . Tretji 'Playsail' z Balžem Kmetcem za krmilom morajo kaj več pokazati , da bodo na koncu Cup-a na vrhu. Sledijo neutrudni 'Vikingi' z motorjem in koordinatorjem ekipe Valenčič Aleksandrom alfo in omego od samega začetka tega tekmovanja. 'Jk Jadro Koper' nihajo z rezultati iz regate v regato, kar pa ne velja za 'Oropilo' , ki se trdno držijo sredine lestvice in bi lahko še mešali štrene ostalim posadkam v boju za vrh. 'Jk Optimist' nikakor ne morejo pokazati potenciala za katerega so sposobni, pa ga na regatah ne realizirajo. Na repu lestvice ekipa 'Mamma mie' z krmarko Debby Hurtwis , ki bo z nekaj treningi sigurno napredovala.

Preostale tri regate bodo v začetku leta 2015 in že sedaj je jasno, da se obetajo zanimivi boji do zaključka tega ciklusa tekmovanja. Naslednjo sezono pa naprej na novih, bolj dinamičnih jadrnicah! A o tem več prihodnjič.

Boris Leskovar

 

 'Follow me' na vrhu po tretji regati Audi J/24 Cup-a 2014/15 (22.11.2014)

 

 

V soboto se je pred Izolo zaključil prvi del Audi J24 Cupa 2014/15. V tretji regati je organizatorju uspelo izpeljati le dva plova. V šibkem severozahodniku je zmagala posadka JK Olimpic pred JK Jadro Koper. Tretje mesto je pripadlo ekipi Follow me, sledijo Vikingi, Playsail, Oropila, JK Optimist in Mamma mia.

 

 

V skupnem seštevku vodijo Follow me pred JK Olimpic in posadko Playsail. Razlike so minimalne, zato bo boj za skupno zmago v katero se lahko vmeša še kasna posadka zanimiv in nepredvidljiv do konca.

LB

REZULTATI

 

 

 

 Za vrh so se borile tri posadke (14.11.2014)

Krasna druga regata sezone

 

V drugi regati Audi J24 Cup-a 2014/15 so tri posadke bile boj za vrh. V zaporedju Jk Olimpic, Follow me in Playsail so pristale po štirih izpeljanih plovih na začetku razpredelnice s po 5 točkami vsaka. O zmagovalcu je odločala boljša posamezna uvrstitev.

Četrti Vikingi so med regato imeli veliko problemov z manevri. Sledili so še Oropila in Optimist ki delujejo vse bolj "uigrano".Na repu tokrat najdemo Jk Jadro Koper, ki morajo pozabit slab dan in se v naslednji regati 22 novembra izkazati tako kot znajo. Na drugem regatnem dnevu ni bilo posadke Mamma mie.

LB

 

 Rezultati prvega regatnega dne 2014/15 (26.10.2014)

Prva regata sezone z močno burjo

 

 

Začetek 14. Sezone Audi J24 Cup-a je zaznamovala močna burja. Na regatni barki je bila izobešena zelena zastava (prepoved uporabe špinakerja) . Sunki vetra so dosegali zgornjo dovoljeno mejo (22 vozlov). Osem posadk je v težkih pogojih odjadralo le dva plova nato je bila regata prekinjena , saj je veter začel še jačati.

Zmagala je zasluženo posadka Playsail na čelu z Blažem Kmetcem, pred ekipama Follow me in Vikingi, Ti dve sta že pred desetimi leti bili boj za skupno zmago na tem tekmovanju. Sledijo Jk Jadro Koper ter posadka Oropila, ki iz regate v regato napreduje.

Šesto mesto je pripadlo Jk Olimpic .Fantje so v prvem plovu »ulovili« ribiško mrežo in ga končali na zadnjem mestu. Optimisti z skiperjem Tomažem Blažičem, ki ekipo še uigrava, so se uvrstili pred ekipo Mamma Mia , v kateri bodo na naslednji regati 9. novembra nastopile punce z krmarko Debby Hurwits.

Zagotovo bo na naslednji regati spet tekmovalno, zato jo z veseljem pričakujemo .

 

LBVabilo k prijavi na Audi J-24 Cup 2014-15

(19.06.2014)

Približuje se že štirinajsta sezona jadralnega pokalnega tekmovanja Audi J-24 Cup,  kjer na povsem enakih jadrnicah zares pridejo do izraza le krmar in posadka, brez bremena lastništva, priprave in vzdrževanja jadrnice in opreme. Tekmovanje sestavljeno iz ciklusa treh jesenskih in treh spomladanskih regat se odvija v Izoli na floti osmih jadrnic razreda J-24, ki jih priskrbi organizator. V kolikor, bo prijavljenih posadk več kot je razpoložljivih mest, se bo prijave razširilo na dve skupini. Skupini bosta pet regatnih dni tekmovali ločeno, nato pa bodo uvrščeni v prvo polovico v vsaki skupini jadrali v velikem, ostali pa v malem finalu.
Komu je namenjen Audi J-24 Cup ?
Od lani je tekmovanje namenjeno prav vsem ljubiteljem jadranja brez izključevanja jadralcev olimpijskih razredov, tako se bodo v posadke lahko vključili tudi najizkušenejši slovenski jadralci in popestrili dogajanje na regatnem polju. Vsaka prijavljena ekipa bo zastopala svoj matični klub, jadralci in krmarji pa se lahko iz regate v regato menjujejo. Posamezen klub ima lahko prijavljenih tudi več posadk in ni obvezno, da so vsi člani posadke pripadniki istega kluba.
Zakaj na Audi J-24 Cup ?
V sicer manj jadralno intenzivnem delu leta, lahko obstoječe posadke ali ekipe sestavljene iz članov kluba na regatah izpopolnjujejo svoje znanje in usklajenost, ter se ob tem realno primerjajo s konkurenti z enakim »orožjem«, ob nizkem strošku in brez skrbi za plovilo in opremo. Marsikateri član odmevnejših slovenskih posadk se je kalil tudi v J-24 Cup-u. Vaši uspehi, rezultati, slike in doživetja bodo redno zabeleženi na internet strani Audi J-24 Cup-a, regate pa bodo spremljali tudi novinarji tiskanih in elektronskih medijev.
Udeležba, prijavnina in prijave:

 1. Število članov posadke med regato: 4 ali 5
 2. Prijavnina ekipe za nastop na Audi J-24 Cup-u 2014-2015 je  950,00 € brez DDV. Plačilo je možno tudi na obroke.
 3. Zadnji rok za prijavo je 30.9.2014 oz. do zapolnitve prostih mest

Prijavnina vključuje

 1. 6 dni najema jadrnice J-24 za regatno jadranje v sklopu Audi J -24 Cup-a
 2. 3 dni najema jadrnice J-24 za trening
 3. 6 organiziranih regatnih dni (predvidoma štirje polovi na dan), z vsemi dokumenti, regatnim odborom, regatnim poljem, razglasitvijo rezultatov in podelitvijo pokalov za prve tri uvrščene posadke na vsakem posameznem Cup-u
 4. Vsak nadaljnji najem jadrnice J-24 s 15 % popustom

Predvideni datumi regat v letu 2014 :
1. regata :                           26 oktober
2. regata :                           9 november
3. regata :                           22 november

Datumi regat v letu 2015 bodo znani konecletošnjega leta, po potrjevanju koledarja regat JZS. Predviden start v letu 2015 je v drugi polovici marca.

Toliko na kratko, več o tem kako je potekal  J-24 Cup v preteklih sezonah, si lahko ogledate na tej strani. Vabilo in prijavnico za sezono 2014-15 najdete TUKAJ. Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na razpolago na naslovu cleanport@siol.net ali telefonu 040 514 442 (Boris).


 Finale Zlate skupine in s tem zaključek sezone 2013/14
(13.04.2014)

Še drugi dvojni vikend ob koncu tega ciklusa, tokrat za višje uvrščene posadke iz kvalifikacijskih skupin.

Kljub trmastem vremenu, je organizatorju v soboto uspelo izpeljati štiri, v nedeljo pa dva plova. Skupaj torej šest od predvidenih osmih plovov v velikem finalu. Pravzaprav so si že v soboto posadke priborile svoja mesta, ki so jih v nedeljo vse samo še potrdile.

V boju za končno skupno prvo mesto je zmagala ekipa JK Jadro Koper, le eno točko pred posadko JK Olimpic, tretje mesto pa je osvojila posadka Party Team. Dobitnikom pokalov so sledili še Dvorni Bar, Skardobola, Playsail in 16+.

Resda je bila tale trinajsta izvedba simpatičnega monotipnega jadralnega tekmovanja ob dveh regatnih dneh malce okrnjena zaradi preblagih ali premočnih vetrov, predvsem za prvo kvalifikacijsko skupino, a na koncu se kot vedno vse poravna.

Čestitamo zmagovalcem iz JK Jadro Koper, seveda pa tudi prav vsem ostalim posadkam, ki so si v naši družbi krajšale zimsko jadralsko obdobje.

Kar težko bo pričakati jesen, ko se vse skupaj prične znova, tokrat že štirinajstič zapored. Vas zanima, kako jadramo, tekmujemo, se družimo in zabavamo tudi izven običajne jadralske sezone? Pridružite se nam v Audi J/24 Cup-u 2014/15!

L.B.

Oglejte si celotne rezultate in fotografije s pomočjo bljižnic na levi strani.

ZMAGOVALCI SEZONE - posadka JK JADRO KOPER

 Finale Srebrne skupine
(07.04.2014)

Dež in brezvetrje sta zaznamovala soboto, tako, da smo v nedeljo izpeljali kar 5 plovov. V zelo težkih pogojih (veter je obračal tudi za 180°) so zmagali povratniki in večkratni zmagovalci J/24 Cup-a, ekipa Follow Me in si s tem priborili končno osmo mesto v tem ciklusu.

Drugo mestov srebrni skupini je pripadlo posadki 19 oktober, tretji so bili Oropila, sledijo pa še Živaana, Mamma Mia in Optimist.

Prihodnji vikend čakajo finalni plovi posadke, ki so se uvrstile v Zlato Skupino.

 

L.B.

 Zaključene kvalifikacije, znane posadke zlate in srebrne skupina finala
(9.03.2014)

Topel in sončen vikend na slovenski obali, a vetrovno zelo raznolika dneva. Sobotna močna burja je bila super za kajtarje in surferje, a je presegala vetrovno omejitev Audi j/24 cup-a. Organizator in krmarji so dolgo čakali in budno spremljali jakost vetra, ki pa žal ni hotel pasti pod predpisano mejo. Tako je skupina 2 kvalifikacijski del aktualnega ciklusa zaključila brez zadnjega regatnega dne. V nedeljo pa odlični pogoji za 1. skupino in odjadrani vsi štirje predvideni plovi.

Kvalifikacijska serija je po štirih jadralskih vikendih zaključena, sledi pa še finalna serija, kjer se se bodo višje uvrščene posadke pomerile med seboj v Zlati skupini, nižje uvrščene posadke pa v Srebrni skupini. V finalni seriji je za vsako skupino predvidenih 8 plovov v dveh zaporednih dneh, s seboj pa posadke prinesejo tudi rezultat, ki je enak mestu v kvalifikacijski skupini.

SREBRNA SKUPINA 05. in 06. april : JK Živaana, Follow me ST, Oropila, 19. oktober, Mamma mia, Optimist, Just Perfect

ZLATA SKUPINA 12. in 13. april: JK Olimpic, Playsail, LK Jadro Koper, 16+, Skardobola, Party team, Dvorni bar ST

 

Tukaj si lahko ogledate tako trenutne skupne rezultate po skupinah, kot tudi rezultate posameznih regatnih dni.

L.B.Močna Burja v nedejo 'zaprla' tudi regatno polje
(2.12.2013)

Vremensko sta tokrat sobota in nedelja zamenjali vlogi, srečnejša pa je bila zopet skupina 1.

V nedeljo, ko bi morala svoj regatni dan odjadrati 2. skupina, se je žal Burja držala napovedi in pogoji na morju pred Izolo (jakost vetra, razburkanost, temperatura zraka) niso dopuščali izvedbe tekmovanja.

Posadke 1. skupine so imele v soboto več sreče predvsem z vetrom, saj se je gibala jakost Burje ob odhodu na regatno okoli petnajstih vozlov, med tretjim polovom pa je za nekaj časa celo toliko upadla, da je bila blizu prekinitev plova. Vendarle je regatni odbor uspel izpeljati vse štiri predvidene plove, ki jih je, tako kot na prvi regatni dan te sezone, najbolje izkoristila ekipa JK Olimpic. Dokaj tesno sta ji sledili Follow me ST in JK Jadro Koper, pa tudi ostale posadke niso dosti zaostajale.

Sledi krajša prekinitev (prazniki in smučanje), nato pa že na začetku marca zadnji regatni dan kvalifikacij, ko bodo že znano kdo gre v zlato ter kdo v srebrno skupino za finalne vikende. Trenutno najbolje kaže ekipam JK Olimpic, Skardobola, JK Jadro Koper in Dvorni bar v skupini 1, ter ekipam Playsail, 16+, Party team in JK Živaana v skupini 2. A na zadnji dan kvalifikacijske serije lahko še marsikaj spremeni.

Se vidimo po zimskih počitnicah!

L.B.ZA NAMI JE VIKEND KONTRASTOV
(10.11.2013)

_

Sobotno nebo zastrto z oblaki, dve izostali posadki, jakost naraščajočega juga na meji regularnosti, zamik pričetka vsled gužve na morju (tri različne regate) in manjše tehnične težave, umik v marino po dveh plovih, ekipe rezultatsko lično razporejene.

V nedeljo pa celo nekaj sonca, vseh sedem ekip na polju, južni veter okoli 10 vozlov, prvi trije plovi kot po tekočem traku (za četrti plov obrat in padanje vetra), vsi štirje plovi izpeljani, štirje različni zmagovalci plovov, le dve točki med drugim in petim mestom.

Pa vendar so se vsi udeleženci obeh dni dodobra najadrali in vsaj malce utrudili v napetih bojih. TO JE AUDI J/24 CUP!

Čestitke tako zmagovalnima ekipama Playsail in JK Jadro Koper, kot vsem ostalim posadkam za zelo zanimive regate.

Potrebujemo le še kanček sreče z vremenom konec meseca, potem pa krajši počitek do drugega dela ciklusa.

L.B.

3.regatni dan :
1. skupina sob. 30.11.2013
2. skupina ned. 01.12.2013PRVA REGATNA DNEVA 13. SEZONE ZA OBE SKUPINI IZPELJANA V CELOTI
(27.10.2013)

Tako kot minuli vikend, bo v letošnjem kvalifikacijskem delu ciklusu zaradi štirinajstih nastopajočih posadk razdeljenih v dve skupini, program potekal oba dni ob koncu tedna. Skupini se bosta izmenjevali z regatami ob sobotah in nedeljah, le v finalnem delu, bosta Srebrna in Zlata skupina odjadrali predvidene regate v dveh zaporednih dneh (več v Razpisu tekmovanja).

Sobotnega jutranjega sestanka krmarjev so se udeležile vse posadke  1. Skupine. Po kratki predstavitvi novosti in siceršnjih osnovnih napotkih, je regatni odbor jadralcem namenil še nekaj prostega časa za 'last-minute' trening.
Na začetku nestabilen veter je primoral RO v prestavljanja polja in celo v prekinitev že začetega tretjega plova, a je konec dneva veter le ojačal (do cca 8 vozlov) in vsi štirje predvideni plovi so bili uspešno zaključeni. Tokrat je prepričljivo zmagala posadka JK Olimpic, pred ekipama Skardobole in Dvornega bara.

Tudi nedeljsko jutro je potekalo podobno, z eno manjkajočo posadko (prekrivanje z ljubljanskim maratonom). Bodo pa člani ekipe JustPerfect prihodnjič vsaj fizično odlično pripravljeni.  
Ko je Jugo končno 'prekril' slovensko morje, je RO izpeljal celoten predviden program, jadralcem pa je taktične odločitve popestrilo nihanje smeri vetra, značilno za Jugo pod izolsko obalo. Tesen boj so bile predvsem posadke Playsail, Party-i in 16+, ki so v tem vrstnem redu tudi končale na vrhu lestvice prvega regatnega dne.

Vsi rezultati so dostopni tukaj.

Obema skupinama je regatni odbor tokrat zapovedal uporabo floka namesto genoe. Razlog (kljub primerni jakosti vetra) je v dejstvu, da na jadrnici J/24 še ne popolnoma uigranim posadkam, genoa lahko povzroča malce več težav pri gibanju po palubi. Bilo je sicer nekaj pripomb, a izkazalo se je, da je bila odločitev pravilna.

No, podeljena sta prva kompleta pokalov, za nami so prva nazdravljanja zmagovalcem v Baru Hangar, že čez dva tedna pa naprej. Vse nastopajoče posadke so predstavljene na zavihku POSADKE, prihodnjič bomo poskrbeli pa tudi za kaj video materiala.

L.B.

2.regatni dan :
2. skupina 9.11.2013
1. skupina 10.11.2013

 


ZAČELO SE JE
(26.10.2013)

 

Pravkar je štiri plove prvega regatnega dne v novi sezoni odjadrala 1. skupina ekip. Druga skupina ima jadranje na sporedu jutri.

 ŠTIRINAJST POSADK, DVE SKUPINI
(28.09.2013)

Dragi udeleženci pokalnega tekmovanja Audi J-24 Cup 2013/14.  Letošnji odziv na vabilo za prijavo je bil nad pričakovanji, tako da smo bili prisiljeni omejiti prijave na štirinajst ekip.

Posledično bomo letos zopet tekmovali razdeljeni v dve skupini, v zadnjih dveh dneh pa se bodo višje rangirane posadke pomerile med seboj za naslov pokalnega zmagovalca, nižje rangirane pa za preostal mesta. Več o tem si lahko preberete v Razpisu tekmovanja na strani DOKUMENTI.

Tam boste našli tudi porazdelitev posadk v skupini 1 in 2, iz katere je razvidno ob katerih dneh jadrate.

Se vidimo kmalu v Izoli.

 

 

 Dvorni bar zmagovalci Audi J24 Cup-a 2012/13

(8.06.2013)

V Izolskem akvatoriju  se je v soboto 8.6. 2013 končala zadnja regata sezone Audi J24 Cupa 2012/13, kjer se je med seboj pomerilo sedem jadrnic.

V prelepem vremenu je regatnemu odboru uspelo izpeljati štiri plove. Za končno skupno zmago so se potegovale tri posadke, med katerimi  je slavila posadka Dvorni bar. Na drugem mestu je pristala posadka Skardobole, ki si je v tretjem plovu zapravila končno zmago (ocs), sledijo Party team in  Play sail, ki so se v drugem delu sezone približali trem vodilnim in napovedali, da bodo v prihodnji sezoni v borbi za sam vrh. Peto mesto je pripadlo Jadru Koper, za njimi posadka JK Optimist z veliko potenciala in željo po napredovanju. Na repu razpredelnice so Vikingi,  Pazibum in 19B.


Organizator se zahvaljuje vsem udeležencem, regatnemu odboru in vsem, ki so pomagali izpeljati dvanajsto sezono lepega tekmovanja in druženja posadk na vodi in na kopnem.

L.B.

 Datumi spomladanskega dela Audi J24 Cup-a 2012/13

(6.03.2013)

 

Znani so datumi spomladanskega dela Audi J24 Cupa 2012/13, kjer bo 9 posadk v preostalih 3 regatah merilo svoje moči.

Datumi regat so naslednji:

nedelja 24.03.2013

nedelja 12.05.2013

sobota 08.06.2013

 

L.B.

 

 Končan je jesenski del medklubskega tekmovanja Audi J24 cup 2012/13

(1.12.2012)

 

V odličnih vetrovnih pogojih je bila v soboto izpeljana tretja regata sezone 12/13 Audi J 24 Cup-a in s tem tudi zaključen jesenski del tega medklubskega tekmovanja.

Zjutraj pred regato je organizator za tekmovalce pripravil predavanje, na katerem je karlo Hmeljak predaval o pravilih na pri in za vetrnih oznakah, štartnih procedurah, … Nato se je na morju pred Izolo pomerilo sedem od devetih posadk, ki so v burji (13-20 vozlov) odjadrale štiri plove.

Prepričljivo, s štirimi zmagami v plovih, so slavili Party Team (poškodovanega krmarja Uroša Koželja je uspešno nadomestil Gorazd Rajar). Skupno drugo mesto dneva, s štirimi drugimi mesti, je pripadlo ekipi Skardobole, katerim krmari zimzeleni Franco Hrvatin. Tretji je bil Dvorni Bar, za njimi Optimisti, sledijo Play Sail, Jadro Koper in Pazibum. Vikingov in 19B tokrat ni bilo na regati.

Datumi pomladanskega dela bodo znani, ko bo JZS potrdila koledar za leto 2013.

L.B.

Rezultati

Fotografije

 2. regata Audi J24 Cup 2012/13

(17.11.2012)

 

Končala je druga regata Audi J24 Cupa 2012/13. Regatnemu odboru je uspelo izpeljati dva plova , saj je pred Izolo na morju prevladovalo »olje«.

Med devetimi posadkami je zmagala je ekipa Party, pred Vikingi in Dvornim barom. Sledijo Skardobola, Oktobrska 19b in Play Sail. Sedma je končala posadka Jadra Koper, za njimi Pazibum in na repu team Jk Optimist.

Naslednja in hkrati zadnja regata jesenskega dela bo 1. decembra.

L.B.

Rezultati

 Komaj izpeljana prva regata nove sezone Audi J24 Cup-a

(20.10.2012)

 

V soboto 20.10. je končala prva regata sezone Audi J 24 Cup-a 2012/13. Na polju pred Izolo je regatnemu odboru v res skromnih pogojih uspelo izpeljati le en plov.

Med osmimi posadkami se je v šibkem vetru najbolje znašla posadka Dvornega bara pred posadko Vikingov, ki je imela za krmilom Iztoka Krumpaka. Sledila je ekipa Skardobole s Francom Hrvatinom. Četrto nehvaležno mesto si je priboril team Jadra Koper, v »time limitu« pa so v cilj prijadrali le še fantje iz posadke Pazibum. Tri ekipe, JK Optimist, Play Sail in 19b niso uspele zaključiti regate v predpisanem času in si delijo zadnje, šesto mesto. Na polju ni bilo Party teama, ki se nam bodo pridružili na naslednji regati, 17.11.2012 .

Po videnem že na uradnem treningu v petek in na sobotni regati se nam vsekakor obeta zanimiv boj za končno zmago enajste sezone tega simpatičnega pokalnega tekmovanja.

L.B.

Rezultati

FotografijeVabilo k prijavi na Audi J24 Cup 2012-13

(31.08.2012)

Približuje se že dvanajsta sezona jadralnega pokalnega tekmovanja Audi J-24 Cup,  kjer na povsem enakih jadrnicah zares pridejo do izraza le krmar in posadka, brez bremena lastništva, priprave in vzdrževanja jadrnice in opreme. Tekmovanje sestavljeno iz ciklusa treh jesenskih in treh spomladanskih regat se odvija v Izoli na floti osmih jadrnic razreda J-24, ki jih priskrbi organizator. V kolikor, bo prijavljenih posadk več kot je razpoložljivih mest, se bo prijave razširilo na dve skupini. Skupini bosta pet regatnih dni tekmovali ločeno, nato pa bodo uvrščeni v prvo polovico v vsaki skupini jadrali v velikem, ostali pa v malem finalu.
Komu je namenjen Audi J-24 Cup ?
Od letos je tekmovanje namenjeno prav vsem ljubiteljem jadranja brez izključevanja jadralcev olimpijskih razredov, tako se bodo v posadke lahko vključili tudi najizkušenejši slovenski jadralci in popestrili dogajanje na regatnem polju. Vsaka prijavljena ekipa bo zastopala svoj matični klub, jadralci in krmarji pa se lahko iz regate v regato menjujejo. Posamezen klub ima lahko prijavljenih tudi več posadk in ni obvezno, da so vsi člani posadke pripadniki istega kluba.
Zakaj na Audi J-24 Cup ?
V sicer manj jadralno intenzivnem delu leta, lahko obstoječe posadke ali ekipe sestavljene iz članov kluba na regatah izpopolnjujejo svoje znanje in usklajenost, ter se ob tem realno primerjajo s konkurenti z enakim »orožjem«, ob nizkem strošku in brez skrbi za plovilo in opremo. Mnogokateri član odmevnejših slovenskih posadk se je kalil tudi v J-24 Cup-u. Vaši uspehi, rezultati, slike in doživetja bodo redno zabeleženi na internet strani Audi J-24 Cup-a, regate pa bodo spremljali tudi novinarji tiskanih in elektronskih medijev.
Udeležba, prijavnina in prijave:

 1. Število članov posadke med regato: 4 ali 5
 2. Prijavnina ekipe za nastop na Audi J-24 Cup-u 2012-2013 je  950,00 € brez DDV. Plačilo je možno tudi na obroke.
 3. Zadnji rok za prijavo je 30.9.2012 oz. do zapolnitve prostih mest

Prijavnina vključuje

 1. 6 dni najema jadrnice J-24 za regatno jadranje v sklopu Audi J -24 Cup-a
 2. 3 dni najema jadrnice J-24 za trening
 3. 6 organiziranih regatnih dni (predvidoma štirje polovi na dan), z vsemi dokumenti, regatnim odborom, regatnim poljem, razglasitvijo rezultatov in podelitvijo pokalov za prve tri uvrščene posadke na vsakem posameznem Cup-u
 4. Vsak nadaljnji najem jadrnice J-24 s 15 % popustom

Predvideni datumi regat v letu 2012 :
1. regata :                              20-21 oktober
2. regata :                              17-18 november
3. regata :                              01-02 december

Datumi regat v letu 2013 bodo znani konecletošnjega leta, po potrjevanju koledarja regat JZS. Predviden start v letu 2013 je v drugi polovici februarja.

Toliko na kratko, več o tem kako je potekal  J-24 Cup v preteklih sezonah, si lahko ogledate na tej strani. Vabilo in prijavnico za sezono 2012-13 najdete tukaj. Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na razpolago na naslovu cleanport@siol.net ali telefonu 040 514 442 (Boris).

 

 Skardobola skupni zmagovalci Audi J24 Cupa 2011-12

(23.04.2012)

 

Zadnje regate Audi J24 Cup-a sezone 2011-12 organizator ni mogel izpeljati zaradi premočnega vetra. Tako so obveljali rezultati po končani 5 regati. Zmagala je posadka Skardobole ( krmar Franco Hrvatin) s 5 točkami, za njimi pa so se uvrstili fantje Dvornega bara ( krmar Samo Rebernik) s 7 točkami. Tretji so bili Vikingi z 11 točkami, na nehvaležnem četrtem mestu pa so pristali Party team ( krmar Uroš Koželj ), zbrali so 12 točk. Na repu razpredelnice je ekipa Speedy J-a (krmar Kolman Dejan) skupno 20 točk.

L.B.

Bližnjica do Rezultatov

 Zaslužena zmaga posadke Dvorni bar na 5. Regati Audi J24 Cupa 2011-12

(8.04.2012)

 

 

V soboto 7.4. je pred Izolo končana 5. Regata Audi J24 Cupa sezone 2011-12. Prepričljivo je zmagala posadka Dvorni bar , druga je bila ekipa Skardobole. Krmar Franco Hrvatin je v drugem plovu v finišu po vodstvu namesto skozi cilj hotel odpeljati še en »krog« in tako pristali zadnji. Na tretjem mestu so pristali Party team. Z toliko tehničnih in taktičnih napak jim boljšo uvrstitev ni bilo možno doseči. Za njimi so se uvrstili neprepoznavni Vikingi, kateri nikakor ne pridejo v »formo«. Še nekaj let nazaj so zmagovali z krmarjem Darkom Valenčičem, vendar se je kakovost jadranja na tem tekmovanju zelo dvignila in najmanjša napaka te stane dobre uvrstitve.

Zadnja regata bo v nedeljo 22.4.. Boj za prvo mesto bo med posadkama Skardobole in Dvornim barom, za tretje mesto pa se bodo borili ekipi Vikingov in Party team-a.

L.B.

Bližnjica do Rezultatov4. regata Audi J24 Cup 2011-12

(03.3.2012)

 

V soboto je pred Izolo v lepem soncu in z maestralom z močjo 7 vozlov izpeljana 4. regata Audi J24 Cup-a 2011/12. Posadke so po zimskem premoru imele nekaj težav z manevri in vidno je bilo , da so v zadnjih plovih spet prišli do nivoja na katerega smo na tem tekmovanju vajeni.

Z dobro izbranimi taktičnimi odločitvami, vendar z nepopolnimi manevri in povprečnimi štarti je slavila ekipa Skardobole z krmarjem Francom Hrvatinom. Drugo mesto je pripadlo Dvornemu Baru. Fantje so si z lepimi štarti to tudi zaslužili. Tretji so končali Vikingi (ostali so brez glavnega pokrovitelja) s krmarjem Atosom Kocjančičem, za njimi pa Party team, za katere bo ta regata verjetno hitro pozabljena, saj so v petek na treningu z trenerjem pridno vadili in verjetno pričakovali več od sobotnega dne. Na repu razpredelnice so pristali Speedy J-evci , kateri bodo morali do naslednje regate (8.4.) narediti kašen trening, da bodo konkurenčni ostalim posadkam.

L.B.

 DATUMI REGAT SPOMLADANSKEGA DELA AUDI J24 CUP-A 2011-12

(14.02.2012)

 

Jadralna Zveza Slovenije je potrdila koledar regat za 2012. Datumi spomladanskega dela Audi J24 Cup-a za sezono 2011-12 so:

Sob. 03.03.2012

Ned. 08.04.2012

Ned. 22.04.2012

 »DVORNI BAR« ZMAGOVALCI 3. REGATE AUDI J/24 CUP-A

(03.12.2011)

S tretjim regatnim dnem se je končal jesenski del Audi J24 Cup-a 2011/12. Od petih posadk , ki so se pomerile na monotipnih jadrnicah J24 pred Izolo, se je najbolje odrezala ekipa Dvorni Bar. Treningi, ki so jih opravili krmar Samo Rebernik in fantje so se obrestovali. Drugo mesto je pripadlo vztrajnim Vikingom, ki so se po slabem začetku »pobrali« in dokazali, da je še vedno treba računati na njih za skupno zmago. Tretji so bili Skardobola, za njimi pa Party Team. Obema posadkama se pozna , da jim manjka kakšen trening. Na repu razpredelnice je končala ekipa Speedy J.

Veter, ki je spreminjal smer in jakost (od JZ do SZ ), je dobro namatral Regatni Odbor in tekmovalce, kateri so morali menjavati »floke in »genove« iz plova v plov.

Drugi del Cup-a se bo nadaljeval spomladi (točni datumi bodo objavljeni na spletni strani www.cleanport.si , ko jih bo JZS potrdila). V preostalih treh regatah, bo še zelo zanimivo, kajti posadke so zelo izenačene in odločale bodo malenkosti….. L.B.

 SKARDOBOLA TEAM ZMAGOVALCI 2. REGATE AUDI J24 CUPA 2011-12

(19.11.2011)

Posadke in regatni odbor je zjutraj skrbelo ali se bo sploh vozil 2. Audi J24 Cup 2011/12. Posadke so čakale na veter do 14 ure, dokler ni posijalo sonce in se je v Izolskem akvatoriju razvil lep maestral z močjo do 7 vozlov.

V regati, v kateri so odločale najmanjše napake (posadke so prihajale v cilj v 30 sekundah), se je najbolje odrezala posadka Skardobole. Drugo mesto je pripadlo ekipi Party, za njimi pa Dvorni Bar ST, kateri se iz regate v regato dvigujejo v formi. Vikingi so zadnji plov zmagali. Zadovoljiti so se morali z četrtim mestom, več kot to pa s prikazanim niso niti zaslužili. Na repu razpredelnice, vendar z minimalnimi zaostanki je pristala ekipa Speedy j-a.

Naslednja regata bo 3. decembra, dan prej pa uradni trening, katerega bodo nekatere posadke izkoristile z njihovimi trenerji , da bi čim bolje odjadrale naslednji dan.

Bližnjici do Rezultatov in Fotografij

 ZA UVOD V NOVO SEZONO BURJA (22.10.2011)

Burja z močjo do 20 vozlov je zaznamovala prvo regato Audi J24 Cup-a 2011/12. Pet posadk se je pred Izolo borilo z močnim vetrom in valovi. Od štirih izpeljanih plovov, je imelo kar nekaj posadk v drugem probleme z »štraorcadami«, zato je regatni odbor za tretji in četrti plov izobesil zeleno zastavo, ki označuje prepoved uporabe špinakerja.

Ekipa Skardobole s Francom Hrvatinom je pometla z vso konkurenco in zasluženo slavila pred Vikingi, katerim je krmaril Atos Kocjančič (lani je vodil ekipo Aurore). Tretji so bili lanskoletni zmagovalci Party team, ki so po podelitvi takoj odrinili v Split na še eno monotipno regato. Četrto mesto je pripadlo posadki Dvorni bar, kjer krmari Samo Rebernik. Zadnje uvrščeni Speedy J-evci , pa bodo morali še opraviti kašen trening, da bodo parirali ostalim ekipam , kar jim bo s prikazano voljo že v lanski sezoni nedvomno tudi uspelo.

Po videnem v prvi regati, se nam obeta zanimiv preostanek sezone, ko se priključijo še ekipe, ki jih danes ni bilo na štartu.

Bližnjici do Rezultatov in FotografijVABILO K PRIJAVI ZA SEZONO 2011/12

Izola, 10.08.2011

Pričenjajo se prijave za novo, enajsto sezono Audi J24 Cup-a, kamor ste vabljeni jadralci, ki bi se radi pomerili v monotipnem razredu J-24. Tekmovanje je namenjeno vsem jadralcem, razen tistih, ki so jadrali v olimpijskih razredih.

Sezona bo sestavljena iz šestih regatnih dni (3 v jesenskem in 3 v spomladanskem delu). Predvideni datumi jesenskega dela so 22.10, 19.11 in 3.12. , datume za spomladanski del pa bomo objavili kasneje , ko JZS potrdi koledar regat 2012.

Ker je povpraševanja za tekmovanje veliko bomo v primeru večjega števila prijav naredili še eno skupino. V tem primeru bi vsaka od dveh skupin odjadrala 5 regatnih dni znotraj skupine, zadnji šesti regatni dan pa bo namenjen velikem in malem finalu.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Cleanport

RAZPIS AUDI J-24 CUP 2011/12

PRIJAVNICA AUDI J-24 CUP 2011/12
ZAKLJUČENA SEZONA 2010/11

S 6. regato se je zaključila 10. sezona Audi J24 Cup-a. Kot v vsej sezoni, je šibak veter zaznamoval tudi zadnjo regato, saj je regatni odbor uspel izpeljati le dva od predvidenih štirih plovov.

Zmagovalka zadnje regate (in skupnega seštevka) je posadka Party team, ki je za las prehitela Dvorni bar ST. Tretji so večni in neutrudljivi Vikingi, ki so v vseh letih njihove prisotnosti vedno pri vrhu tega monotipnega tekmovanja. Sledita perspektivni ekipi Speedy J-a in Carpe vento. Na repu tokratne razpredelnice sta pristali Skardobola (drugi skupno) in posadka Aurore, ki v zadnji regati res ni pokazala vsega kar zna.
NAŠE STRANI


SPONZORJI