NEWS (english)
NEWS (slovensko)
Program
Event & Venue
Accommod. & Travel
Results
Gallery
Documents
CONTACTS
Links

This event is organized by


&

with help from

Jadralni klub JADRO Koper


Click for Portorož, Slovenija Forecast


 

 

NOVICE

 


Zaključen je 12 Audi Junior Cup
14.09.2014

S petimi zaključenimi plovi za vse tekmovalce, je za nami že dvanajsta Audi Junior Cup Optimist regata v organizaciji JD J/24 in JD Jadro Koper, ki je letos nosila tudi vlogo Slovenskega Državnega Prvenstva razredov Optimist in Optimist do 12 let (kadeti). Ob rekordni udeležbi 171 mladih jadralcev iz Avstrije, Hrvaške, Španije, Madžarske,  Italije in Slovenije je navdušilo tudi največje število slovenskih jadralcev v zadnjih letih, saj se jih je na morju pred Koprom borilo kar šestdeset.


Kljub ne obetavni vetrovni napovedi je v petek in nedeljo organizator kar najbolje izkoristil dane pogoje na morju. Žal v soboto ni bilo možno izpeljati niti enega plova, tako so jadralci vse dni regate jadrali v treh kvalifikacijskih skupinah, ne da bi se na koncu lahko pomerili še v finalnih skupinah. Je pa večje število sončnih ur olajšalo čakanje na morju in prispevalo k dobrem vzdušju med tekmovalci.


V skupni razvrstitvi regate Audi Junior Cup 2014 je zmagovalka postala Mara Turin (JK Izola) in obenem odnesla tudi prvo mesto med deklicami, medtem ko je med jadralci do 12 let zmagala Anna Paganini iz Italije. Državna prvak sta letos Mara Turin in Rok Verderber, med kadeti pa Lana Semelbauer in Martin Fras.


Poleg pokalov za najboljše tri v vsaki razvrstitvi, medalj za državne prvake in nagrad za zmagovalce, je bilo na zaključni slovesnosti tradicionalno izžrebanih tudi pet klubov, ki so prejeli nova Optimist jadra jadrarne One Sails, trener ki je prejel inštrument Raymarine, ter seveda srečni jadralni klub, ki je prejel glavno nagrado regate, kompletno jadrnico Optimist proizvajalca Fareast. Tako ob približno dvesto manjših nagradah in igračah, ki so bile izžrebane na sobotnem večernem druženju, prav nihče ni ostal praznih rok.


Čestitke zmagovalcem, ter še enkrat hvala vsem jadralcem, brez katerih ne bi bilo tega simpatičnega jadralnega dogodka. In seveda vsi vabljeni, da se nam zopet pridružite v Kopru prihodnje leto.

Skupna razvrstitev:   Kadeti:
1. SLO Mara Turin   1. ITA Anna Paganini
2. SLO Rok Verderber   2. SLO Martin Fras
3. ESP Aina Colom   3. SLO Daniel Cante
     
Deklice:    
1. SLO Mara Turin    
2. ESP Aina Colom    
3. ITA Lusa Penso    
     
     
DP 2014 deklice:   DP 2014 dečki:
1. Mara Turin, JK Izola   1. Rok Verderber, JK Pirat
2. Špela Hajdinjak, JK Olimpic   2. Martin Fras, JK Izola
3. Veronika Pirjevec, JK Pirat   3. Peter Milivojevič, JK Jadro Koper
     
DP 2014 kadeti -deklice:   DP 2014 kadeti -dečki:
1. Lana Semelbauer, JK Pirat   1. Martin Fras, JK Izola
2. Lana Klun, JK Olimpic   2. Daniel Cante, JK Izola
3. Celestina Sabadin, JK Jadro Koper   3. Jaka Romih, JK Pirat

 

 


Dan 2
13.09.2014

 

Kljub močni želji, trudu, šestim uram na morju in dveh štartih, danes nismo uspeli zaključiti niti enega veljavnega plova zaradi pomanjkanja vetra. So se pa jadralci vsaj kratkočasili na polju v večino dneve krasnem sončnem vremenu. Upajmo na malček več sreče z vetrom jutri.

Žal zaradi le treh do sedaj veljavnih plovo, zadnji dan ne bo porazdelitve v finalne skupine in bodo jutri jadralci nastopali v istih skupinah kot danes.

A ima danšnji dan vendarle svetel zaključek. Po pašti v klubu, pravkar poteka žreb nagrad sponzorjev. Prav vsak jadralec dobi eno!

Glavne nagrade (jadrnica Optimist, pet jader Optimist in nagrada za trenerja), izžrebane jutri na razglasitvi rezultatov in podelitvi pokalov.

 

 

 


Po prvem dnevu regate
12.09.2014

 

 

Trije uspešno zaključeni plovi za vse tri skupine, rezultati in galerija objavljeni.

Zvečer bomo objavili krajši povzetek dneva, za sedaj pa si lahko ogledate dogajanje in rezultate na naši Facebook strani:

 


Manjša sprememba razpisa Audi Junior Cup 2014
04.09.2014

kmalu: 12. – 14. september 2014

V novi verziji razpisa regate (ver. 2.0) je edina sprememba ta, da letošnja regata Audi Junior Cup ne bo le Odprto Državno Prvensto razreda Optimist, temveč bo štela tudi kot tudi Državno Prvensto razreda Optimist do 12 let (kadeti).

Prijave že vztrajno prihajajo, zanimivo pa bo videti, koliko bo premik termina iz tradicionalnega avgustovskega v sredino septembra, vplival na število nastopajočih.

Na svidenje v Kopru že prihodnji teden!

Razpis regate

Prijavnica (.doc)Znani datumi za dvanajsti Audi Junior Cup
29.01.2014

12. – 14. september 2014

Tradicionalna regata, namenjena jadralcem razreda Optimist, s poudarkom na prijaznosti do najmlajših članov tega razreda, to noto ohranja tudi v naprej.

Ob svojem dvanajstem 'rojstnem dnevu', bo letos regata Audi Junior Cup štela tudi kot Odprto Državno Prvensto razreda Optimist.

V povezavi z mednarodno federacijo jadralnih zvez ISAF in mednarodno zveza razreda Optimist IODA bodo organizatorji tudi letos poleg slovenskega jadralske podmladka, privabili pestro mednarodno zasedbo udeležencev (lani skoraj 200 udeležencev).

Se vidimo v Kopru.

Razpis regate

Prijavnica (.doc)

 


Poglejte si kako smo tekmovali prejšnja leta

Povezava na Audi Junior Cup 2013

Povezava na Audi Junior Cup 2012

Povezava na Audi Quattro Junior Cup 2011