NEWS (english)
NEWS (slovensko)
Program
Event & Venue
Results
Gallery
Documents
CONTACTS
Audi Junior Cup 2012

This event is organized by


&

with help from

Jadralni klub JADRO Koper


Click for Portorož, Slovenija Forecast


 

 

NOVICE

 


"Prihodnost" je že tu
21.08.2011

_

Videti otroke v borbi z naravnimi elementi, tekmovanju z vrstniki in prijatelji, opazovati kako se pretvarjajo v prave male pomorščake, ob uživanju vseh čarov, ki jih morske planjave nudijo, je zagotovo pravo bistvo tovrstnih regat. Po vrnitvi v luko so sicer nekateri bolj utrujeni od drugih, a očitno zavedajoč se pravkaršnjih dosežkov in doživetij, je za njimi je še en poln dan.

Celoten predvideni program te dvodnevne regate je bil uspešno izpeljan, kljub temu, da se je veter tudi danes na polju pojavil zgolj za čas trajanja regat. Kaže da je poleg sponzorjev, organizatorjev in podpornikov, tudi vreme močno naklonjeno tem mladim športnikom, ob njihovih prvih korakih v svet jadranja.

Po petih plovih in enem odbijanju je tako zmagovalka regate Audi Quattro Junior Cup 2011 Jana Germani (SLO) pred Liamom Orlom (SLO) in Svenom Stevanovičem (CRO). V razvrstitvi deklic je zmagala Jana Germani (SLO) pred Laro Poljsak (SLO) in Giovanno Gustin (ITA) v razvrstitvi kadetov pa Liam Orel (SLO) pred Svenom Stevanovičem (CRO) in Albertom Perkovičem (CRO).

Na svečani razglasitvi rezultatov je bilo poleg pokalov najboljšim, z žrebom podeljenih še mnogo zanimivih jadralskih nagrad, med drugim štiri jadra Olimpic za razred Optimist, ter tradicionalna glavna nagrada, kompletna jadrnica Opimist, pripravljena za jadranje. Kot vsako leto, je od danes najmlajši nastopajoč jadralec ponosen lastnik novega Audijevega avtomobila (modelček). Tako skupaj s čez 130-imi igračami izžrebanimi v soboto popoldan, zagotovo nihče Kopra ni zapustil praznih rok.

Čestitke "očetu" tega dogodka Juretu Orlu, celotni organizacijski ekipi iz dveh slovenskih jadralnih klubov, vsem res radodarnim sponzorjem, trenerjem, predvsem pa vsem nastopajočim jadralcem, ki dajejo pravo vsebino tej regati. Nasvidenje prihodnje leto, v zagotovo še večjem številu na jubilejnem 10-em Audi Quattro Junior Cup-u.

VSE FOTOGRAFIJE

 


Veter prvi dan na strani organizatorjev
20.08.2011

_

Kljub pretežnem brezvetrju v minulih dneh, so imeli jadralci pred Koprom danes ravno dovolj vetra za izpeljavo vseh treh predvidenih plovov.

Tekmovalci so razporejeni v štiri skupine, saj je končno število prijavljenih jadralcev iz šestih držav doseglo številko 132. Tako se za posamezen plov izvedeta dva štarta, vsak s floto sestavljeno iz dveh skupin. Po krajšem čakanju na stabilnejši veter, je regatni odbor uspel izpeljati šest štartov in vse plove privesti tudi do konca. Po prvem dnevu vodi Liam Orel, pred Nicolo Kravanjo in Klemenom Semelbauerjem (vsi SLO). REZULTATI

Po vrnitvi na obalo, je jadralce pričakala pojedina na terasi kluba Jadro, ter srečelov z nagradami za prav vse nastopajoče. Nagrade v današnjem srečelovu so bile starosti primerno pretežno igrače, tako nasmehov ni manjkalo niti na obrazih tistih, ki morda danes niso zabeležili najboljšega rezultata na morju.

Jutri sta pred jadralskim podmladkom še dva plova, ob 18:00 pa v Taverni razglasitev zmagovalcev, podelitev pokalov in srečelov za najvrednejše nagrade pokroviteljev regate.

FOTOGRAFIJE


Obeta se številčna zasedba najmlajših jadralcev
18.08.2011

Sodeč po številu prispelih predprijav, se bo število nastopajočih na letošnjem Audi Quattro Junior Cup-u z lahkoto povzpelo preko 100.

Prvi tekmovalci že pridno trenirajo in se spoznavajo s posebnostmi zaliva pred Koprom.

 


Predprijave Audi Quattro Junior Cup 2011
19.07.2011

Spoštovani trenerji in jadralci. V kolikor želite glede na razpis regate nižjo štartnino, prosimo pošljite izpolnjeno spodnjo prijavnico na cleanport@siol.net do 18.augusta 2011.

PRIJAVNICA (.pdf)

PRIJAVNICA (.doc)

 


Audi Quattro Junior Cup 2011 prestavljen na nov datum
06.06.2011

Regata razreda Optimist je iz utemeljenih razlogov prestavljena na kasnejši datum. Objavljeni programi tekmovanj državnih reprezentanc v nekaj okoliških državah, ki se prekrivajo z prvotnim datumom Audi Quattro Junior Cup-a, so namreč napovedovali zelo okrnjeno udeležbo najboljših tekmovalcev.

Nov datum tekmovanja je 20. in 21.08.2011.

Žal se tako letos najmlajši jadralci ne bodo mogli boriti na regatnem polju vzporedno z mojstri jadralnega dvobojevanja, a organizator se je odločil dati prednost čim kvalitetnejši zasedbi nastopajočih na Audi Quattro Junior Cup-u. Zagotovo pa bosta prihodnje leto obe tekmovanji zopet potekali z roko v roki, ter združevali mladostno zagnanost in izkušnje.

Razpis Regate -Audi Quattro Junior Cup 2011Mini nasvidenje, dobrodošla Junior
05.04.2011

V svoji deveti izvedbi, regata razreda Optimist prinaša dobrodošle novosti. Po lanski spremembi imeni iz Audi Mini Quattro Cup v Audi Quattro Junior Cup, se tokratna regata še v vsebini poslavlja od dela pridevnika mini.

Tradicionalna regata, namenjena jadralcem razreda Optimist, s poudarkom na prijaznosti do najmlajših članov tega razreda, to noto sicer ohranja tudi v naprej, dokončno pa prerašča status lokalnega tekmovanja. V povezavi z mednarodno federacijo jadralnih zvez ISAF in mednarodno zveza razreda Optimist IODA želijo organizatorji letos in v prihodnje privabiti poleg slovenskega jadralske podmladka, tudi čim pestrejšo mednarodno zasedbo udeležencev.

 

Razpis Regate -Audi Quattro Junior Cup 2011